Salariați din termocentrala Rovinari, protest extrem la București

Manu Tomescu, unul din liderii protestelor care au loc de opt luni în Gorj, pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, anunță că va începe un protest extrem.

“De aceea am vorbit cu câțiva colegi, lideri de sindicat dar și membri ai Sindicatului Energia Rovinari, și am luat hotărârea că dacă până în data de 15 noiembrie 2021 nu vom reuși să deblocăm aplicarea și retroactivă a legii 197, atunci ne vom deplasa la București unde vom declanșa un PROTEST EXTREM în fața Guvernului României!”, a transmis Manu Tomescu.

Liderul sindical crede că până atunci vom avea și guvern cu puteri depline. “Până atunci au destul timp să își instaleze un nou guvern și să ne deblocheze legea, dar avem și noi timpul necesar pentru a ne organiza și a ne programa zile de concediu, zile libere sau zile de recuperare, în așa fel încât începând cu 15 noiembrie să fim cât mai mulți în fața Guvernului României”, a mai transmis Tomescu.

Legea 197/2021, care le dă acest drept minerilor și energeticienilor, este interpretată de casele de pensii diferit față de protestatari. Aceștia din urmă cred că și perioadele lucrate anterior adoptării legii trebuie asimilate condițiilor speciale de muncă, pentru a li se reduce vârsta de pensionare cu până la 13 ani. Casele de pensii susțin că reducerea se aplică pentru perioada lucrată după intrarea în vigoare a legii.

Vizualizări: 2,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: