Salariaţii CE Oltenia care toarnă la şefi, stimulaţi financiar

Directorul de Securitate din Complexul Energetic Oltenia, Ion Răuţ, propune recompensarea salariaţilor care îşi toarnă colegii la administraţie. El spune că îi va stimula pe cei care avertizează conducerea cu privire la furturile din cariere şi termocentrale.

Direcţia de pază condusă de Ion Răuţ va fi un fel de „poliţie“ din cadrul CE Oltenia, directorul încercând prin orice mijloace să identifice pe cei care fură din patrimoniul companiei. „Cred că problemele care trebuie rezolvate cu prioritate sunt din două grupe mari. Una include aspectele de atitudine, mentalitate şi cultura de securitate care vizează o îmbunătăţire a detectării incidentelor de securitate fizică. O alta include organizarea intervenţiei în scopul descurajării atacurilor la adresa patrimoniului societăţii. Ne gândim inclusiv la stimularea personalului  nostru care poate să-şi aducă contribuţia la depistarea  unor asemenea încercări de furt“, a declarat Ion Răuţ.

Furturile, cu ajutorul angajaţilor

El a menţionat că salariaţii care pun umărul la furturile din societate vor fi drastic pedepsiţi. „Vom fi cât se poate de drastici  cu toţi cei din structurile  noastre care, fie prin permisivitate, fie prin participare, fac posibilă desfăşurarea unor acţiuni de sustragere“, a spus Răuţ.

Directorul Răuţ mai spune că au fost identificate deja zonele cu probleme din unitate, unde sunt cele mai multe furturi. „Ştim cu precizie unde nivelul de risc este unul care trebuie  imediat îmbunătăţit. Ştim, de asemenea, unde este nivel de risc acceptabil. Măsurile pe care le vom lua vor fi prioritizate  în raport de nivelul de risc identificat la fiecare din subunităţile noastre“, a declarat acesta într-un interviu dat pentru ziarul CE Oltenia.

Răuţ mai spune că cei care fură din cariere sunt din afara societăţii, dar complotează cu persoane din unitate. „Pericolul vine în mod cert din afară. Avem indicii că cei care vin din afară şi pătrund în unitate cu asemenea scopuri sunt  uneori favorizaţi de persoane din cadrul companiei. (...) Salariaţii noştri sunt conştienţi că acest patrimoniu le aduce din două în două săptămâni banii în buzunar“, a mai spus Răuţ.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: