Şefului proxenetului de la CE Oltenia va fi două luni CFL-ist

Complexul Energetic Oltenia a anunţat ieri deciziile finale, în urma anchetării salariaţilor, după ce DIICOT a descoperit că Benoni Bejinaru era pontat ca lăcătuş la Roşiuţa, deşi era proxenet pe litoral sau în străinătate. Conducerea complexului l-a sacrificat pe conducătorul formaţie de lucru, Constantin Cojocaru, care a fost demis, iar în cazul şefului acestuia, ing. Răzvan Ardeiu, directoratul a mimat o pedeapsă, făcându-l pentru două luni conducător formaţie de lucru.

Rezultatul şi măsurile luate de CE Oltenia în urma anchetei de la Cariera Roşiuţa nu sunt de ajuns, în contextul în care salariaţii din zonă ştiu exact cine a semnat pentru Aristică Benoni Bejinaru. Informaţiile din carieră sunt că cel care îl proteja pe Benoni Bejinaru era Răzvan Ardeiu. Comisia de la CE Oltenia are însă probe că responsabil este Constantin Cojocaru, conducător formaţie de lucru (CFL) la Secţia Mecanică a UMC Roşiuţa,  şeful direct al lui Benoni Bejinaru. Cojocaru a fost sancţionat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Compania a mai anunţat că a încheiat conturile şi cu inginerul Claudiu Popescu. Acesta apare în acte şef de secţie  la Secţia Mecanică a UMC Roşiuţa, el câştigând procesul pentru revenirea pe post, însă nu are nici un fel de atribuţii, acestea fiind preluate de Răzvan Ardeiu. „Desfacerea contractului de muncă se face la cererea mea, nu are legătură cu Benoni Bejinaru. Nu vreau să fiu condus de asemenea echipă. În plus au început iar cu presiuni. Ştiţi când mi-au pus cablul în maşină, să spună că l-am furat. Au fost identificaţi autorii, o să fac publice numele lor. I-am demascat, iar acum au început să facă alte presiuni. Nu pot lucra în acest stres“, a declarat Claudiu Popescu.

Acesta spune că Răzvan Ardeiu ştie tot ceea ce s-a întâmplat în cazul Benoni. Chiar şi aşa, Ardeiu va fi retrogradat din postul de adjunct sef secţie în postul de conducător formaţie de lucru, pe o perioadă de 2 luni, cu reducerea salariului, corespunzător acestui post. Tot sancţiuni cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni au primit şi Mihai Caragea – inginer şef mecanic  UMC Roşiuţa, Ion Ghiga – sef Unitate Minieră de Carieră Roşiuţa, Nicolae Stelescu – şef Birou Evidenţă Gestiuni Patrimoniu la UMC Roşiuţa şi Nelu Enescu –  adjunct sef Unitate Minieră de Carieră Roşiuţa, acesta având salariul redus doar pentru o lună. De asemenea Mihaela Arbănaş, economist la Compartimentul Resurse Umane al UMC Roşiuţa, a primit avertisment scris.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: