Propolisul. Un ingredient minune pentru tenul tău

Ai probleme cu tenul și îți dorești un remediu cât mai natural sau pur și simplu vrei să ai un aspect al feței tale cât mai strălucitor și sănătos?

Există foarte multe ingrediente pe care le poți folosi pentru a avea parte de un ten mai strălucitor și fără probleme, însă propolisul este un ingredient natural care combate acneea, previne formarea cicatricilor și îmbunătățește textura pielii.


Ce beneficii aduce propolisul pielii tale?

Probabil că ai auzit de beneficiile mierii sau ale lăptișorului de matcă pentru tenul tău însă acest ingredient care este tot un produs al albinelor din seva plantelor este folosit de mii de ani în rutinele de frumusețe ale femeilor, datorită proprietăților sale vindecătoare, cu toate că nu este la fel de popular precum este mierea, atunci când vorbim de îngrijirea tenului.

Propolisul conține un amestec complex de compuși antiinflamatorii, antimicotici și antimicrobieni, iar acesta a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri la vindecarea rănilor dar și ca tratament pentru dinți și infecții ale pielii.


Îți vindecă rănile

Atunci când suferi de anumite afecțiuni ale tenului tău, efectele antiinflamatoare și antimicrobiene ale propolisului va ajuta la procesul de vindecare, în cazul rănilor superficiale sau a celor lăsate de acnee.


Tratează cu succes acneea

În cazul în care te confrunți cu acneea, propolisul te ajută să o tratezi mult mai ușor dar are un efect uimitor și în cazul pielii pigmentare sau în cazul cicatricilor.


Are rol în reducere inflamațiilor

În acele momente în care te confrunți cu anumite probleme ale pielii cum ar fi anumite eczeme, propolisul te ajută în tratarea acestor probleme de la nivelul pielii scăzând inflamația, principalul factor care duce la apariția acestor probleme sau afecțiuni.


Îți protejează pielea

În urma anumitor studii s-a demonstrat faptul că propolisul are chiar și un efect de remediere a degradării pielii, cauzată de expunerea la razele UV.

Acest lucru se datorează faptului că propolisul are proprietăți antioxidante puternice care au capacitatea de a combate stresul oxidativ la nivel celular.


Cum să folosești propolisul pentru ten?

Există o multitudine de produse pentru îngrijirea pielii care conțin propolis, iar unele dintre acestea sunt cele de la  COSRX, un brand de produse cosmetice coreene care îți garantează o strălucire și o radianță precum tenului perfect al femeilor din Coreea, datorită ingredientelor naturale din conținutul lor. 

Ideal ar fi să incluzi aceste produse pe bază de propolis dar și de alte ingrediente naturale în rutina ta zilnică de îngrijire a tenului împreună cu alte produse cu efect hidratant și protector.

Te poți orienta chiar și către măștile faciale de înfrumusețare care includ propolisu, pe care le  poți achiziționa din magazinele de specialitate, sau poți să obții chiar tu amestecând o lingură cu argilă cosmetică, o linguriță de miere, 5-6 picături tinctură de propolis fără alcool și apă cât să obții o pastă consistentă.

Aplică această mască prietenul curat și o poți lăsa să acționeze timp de 10 minute după care clătește te cu apă călduță și bucură-te de toate beneficiile pe care propolisul le aduce tenului tău.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: