Salariile profesorilor, la a doua majorare din acest an

Cadrele didactice din judeţul Gorj vor beneficia de la 1 decembrie 2015 de o creştere salarială de 15%. De această majorare va beneficia nu numai personalul didactic şi didactic auxiliar, ci şi personalul nedidactic. Constantin Huică, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), filiala Gorj, a precizat care va fi cel mai mic şi cel mai mare salariu brut al unui cadru didactic după aplicarea celor 15 procente.

Salariile profesorilor din Gorj cresc începând cu 1 decembrie 2015. Este vorba de o creştere salarială cu 15 procente. După aplicarea acestei majorări, salariul brut al unui profesor debutant va fi de 1.580 de lei, anunţă sindicaliştii. ”Mărirea de 15% înseamnă pentru un debutant care în prezent avea brutul de 1.380 de lei că va ajunge la 1.580 de lei de la 1 decembrie. Un profesor cu gradul I şi 40 de ani de experienţă va ajunge la un salariu brut de 3.500 de lei. Dacă luăm în calcul că salariile cadrelor didactice sunt în România cu 50% mai mici faţă de valoarea PIB-ului per capita, ţara noastră se clasează în coada clasamentului european în ceea ce priveşte salariile profesorilor”, a spus Constantin Huică, liderul FSLI Gorj.

Această majorare se aplică oricărui tip de personal din învăţământ, fie personal didactic, fie personal auxiliar. Îngrijitoarele şi muncitorii beneficiază astfel de a două creştere semnificativă la salariu, după ce în august salariile le-au fost majorate cu 13%. ”Această majorare pentru noi este într-adevăr binevenită, dar este venită după ce în luna august indemnizaţiile preşedintelui ţării, primului ministru, preşedinţilor celor două camere au fost majorate la 21.540 de lei brut. De această majorare, în judeţul Gorj, vor beneficia nu numai personalul didactic şi didactic auxiliar ci şi muncitorii şi personalul nedidactic. Aceştia din urmă au mai beneficiat în august de o creştere salarială de 13% iar acum, de la 1 decembrie vor primi şi ei 15%, a spus Constantin Huică, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: