Aparatul de raze al Dispensarului TBC, din nou defect!

Aparatul de radiologie al Dispensarului TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu este defect de mai bine de o lună. Din cauza acestei defecţiuni, gorjenii cu probleme de sănătate sunt nevoiţi să facă astfel de analize la alte unităţi spitaliceşti din Târgu Jiu, pe bază de trimitere sau la cabinetele private, contra cost.

La Dispensarul TBC de la Pasarelă sunt îngrijiţi pacienţii care prezintă afecţiuni pulmonare. Cei care au nevoie de o radiografie pulmonară de specialitate sunt nevoiţi să meargă la alte unităţi spitaliceşti pentru a face această verificare deoarece aparatul de raze al dispensarului este defect. Astfel pacienții sunt puși pe drumuri, pentru că au nevoie de o trimitere de la medicul de familie pentru a face o radiografie în Policlinică fără să plătească, sau pot merge direct, dar trebuie să achite 40-50 de lei contravaloarea acestei analize.

De circa o lună nu mai funcționează aparatul de raze. Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu spune că va rezolva problema în câteva zile. "Săptămâna aceasta îl facem. Ne-a costat peste 30.000 lei tubul catodic şi la valoarea acesta nu-l ţine nimeni pe stoc. Trebuie să vină din Germania. Tubul este piesa cea mai importantă din aparatul de raze şi s-a defectat de câteva săptămâni. Pacienţii dispensarului fac radiografiile pe Tudor sau la spitalul 700, în aceleaşi condiţii", a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

De altfel totul pare defect la dispensarul TBC de la Pasarelă. Clădirea în care funcţionează arată deplorabil asta după ce, din cauza vechimii, bucăţi din tencuiala de pe pereţi au căzut. Conducerea spitalului promite de câteva luni că activitatea va fi mutată într-o clădire modernă însă până acum acest lucru nu s-a întâmplat.   

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: