Primăriile angajează asistenţi medicali comunitari

Tot mai multe primării din judeţul Gorj angajează în această perioadă personal care să ocupe posturi de asistent medical comunitar. Munca de asistent medical comunitar presupune în mare parte activitate de teren. Autorităţile locale spun că este nevoie de această categorie de personal care să intre în contact direct cu comunitatea, să identifice persoanele vârstnice bolnave şi neajutorate, femeile însărcinate şi copiii cu probleme de sănătate.

Asistenţii medicali comunitari sunt angajaţi de primării şi colaborează cu medicii de familie. Primăria Turceni este una dintre administraţiile locale care organizează concurs pentru angajarea unui asistent medical comunitar. Candidații la acest post trebuie să fie absolvenți de școală postliceală sanitară în specialitatea asistent medical general și să aibă o vechime de minimum 6 luni. Concursul va avea loc în data de 23 octombrie. "Am tot cerut de-a lungul timpului și anul acesta ne-a aprobat ministerul un post. Asistentul medical comunitar completează cât de cât activitatea medicilor de familie vis-a-vis de monitorizarea persoanelor în vârstă care au probleme de sănătate. Le identifică pe cele care nu au fost luate în evidenţă, problema femeilor gravide, a copiilor, a cazurilor sociale. Completează oarecum activitatea medicului de familie și a asistentei sociale. Este mai mult o muncă de teren decât de cabinet. Cam toate primăriile au simțit că este o nevoie din acest punct de vedere, de completare a personalului pe domeniul acesta, de a fi efectiv în teren", a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul orașului Turceni.

Și primăria orașului Novaci a scos la concurs trei posturi de asistent medical comunitar, primăria Țicleni două posturi, iar primăriile Turburea, Țânțăreni și Bustuchin câte un post.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: