Salariul minim ar putea fi la fel în toată Uniunea Europeană

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, are un plan prin care toți europenii cu salarii minime să fie mulțumiți de banii primiți pe munca lor. Nu este prima dată când președinta Comisiei Europene face acest anunț şi a promis un cadru legal în acest sens.

Țările din sud, precum Franța, Italia, Spania, Portugalia sunt în favoarea armonizării salariilor. În schimb, țările din nord și țările din est, care sunt foarte competitive, se opun. Ursula von der Leyen vrea să diminueze astfel diferențele dintre salariile minime din UE unde salariul minim cel mai mic este în Bulgaria, cu 332 de euro iar România are un salariu minim de 458 de euro, conform Eurostat.

Liderii UE vor să armonizeze salariile minime şi au un plan prin care toți europenii cu salarii minime să primească aceiaşi bani.

Pentru a crea cadrul legal liderii UE trebuie să convingă şi statele din nordul Europei care nu agreează ideea. Bulgaria, are un salariu minim de 330 de euro, după care urmează Ungaria cu 440 de euro și România cu 450 de euro iar la polul opus se află Luxemburg, cu 2.200 de euro, Irlanda cu 1.720 de euro și Belgia cu 1.620 de euro.

Vizualizări: 13,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: