Un fermier a mutat granița dintre Belgia și Franța

Un fermier din Belgia, deranjat că piatra de hotar dintre țara lui și Franța era în calea tractorului său, a mutat-o câţiva metri în teritoriul vecin.

Un localnic pasionat de istorie mergea prin pădure şi a observat că piatra care marca graniţa dintre cele două ţări a fost mutată 2,29 de metri.

Incidentul nu a cauzat un scandal internaţional, ci a fost considerat amuzant de ambele părţi ale frontierei. „A făcut Belgia mai mare şi Franţa mai mică, nu e o idee bună”, a declarat David Lavaux, primarul satului Erquelinnes, pentru TF1.

Graniţa dintre Franţa şi Belgia, care se întinde pe 620 de kilometri, a fost stabilită sub Tratatul de la Kortrijk, semnat în 1820, la cinci ani după înfrângerea lui Napoleon la Waterloo. Ea a fost marcată cu pietre de hotar, care au fost menţinute de atunci.

Autorităţile belgiene l-au contactat pe fermier pentru a reapune piatra în locul original. Dacă acest lucru nu se întâmplă, cazul ar putea fi preluat de Ministerul belgian de Externe, care ar trebui să convoace o comisie de graniţă franco-belgiană, inactivă din 1930.

Vizualizări: 2,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: