Sărbătoare fără măști în Italia

Aproximativ 30.000 de fani ai echipei Internazionale Milano au sărbătorit, duminică seară, în Piazza del Duomo, câştigarea titlului în Serie A, fără să respecte nicio regulă de distanţare, ceea ce a produs un val de nemulţumire în rândul populaţiei locale.

Clubul şi-a avertizat fanii să "sărbătorească în mod responsabil", respectând distanţarea şi restricţiile anti-Covid.

"Acum este momentul să sărbătorim, pentru toţi fanii echipei Inter. O bucurie pe care vă invităm să o exprimaţi în cel mai responsabil mod posibil: şi noi suntem campioni în acest sens", le-a cerut clubul Inter fanilor, fără succes însă.

Imediat ce meciul Sassuolo-Atalanta s-a terminat, mii de fani s-au adunat pe străzile din Milano, în principal în Piazza del Duomo. 

Italia se află în mijlocul campaniei de vaccinare, iar regiunea Lombardia, din care face parte Milano, a fost una dintre cele mai afectate de boala Covid-19.

Mulţi cetăţeni din Milano şi-au exprimat pe Facebook nemulţumirea faţă de primarul Beppe Sala, acuzându-l că nu a controlat un eveniment uşor de prevăzut.

Echipa Internazionale Milano, la care este legitimat Ionuţ Radu, a câştigat, duminică, titlul cu numărul 19 în Serie A, primul după 11 ani, după ce rivala Atalanta a remizat cu Sassuolo, scor 1-1, în etapa a XXXIV-a.

Cu patru etape înainte de finalulu sezonului, Inter are 82 de puncte, în timp ce Atalanta (locul 2) are 69 de puncte, astfel că nu-i mai poate depăşi pe milanezi.

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: