Salina de la Dobriţa aşteaptă pacienţi din toată ţara

Salina artificială amenajată în incinta Spitalului de Pneumo-ftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa a devenit funcţională începând de ieri. Salina şi compartimentul de recuperare respiratorie au fost inaugurate în prezenţa autorităţilor judeţene. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 230 mii de lei.

Sanatoriul Dobriţa este sigurul din ţară unde funcţionează începând de ieri o salină artificială. Panglica a fost tăiată de către directorul spitalului şi de preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu. Prezent la eveniment a fost şi prefectul Claudiu Teodorescu. Odată cu salina a fost inaugurat şi compartimentul de recuperare respiratorie în cadrul căruia a fost amenajată o sală de kinetoterapie. De noile servicii ale unităţii spitaliceşti vor beneficia gratuit pacienţii care vor veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Pentru persoanele care nu vor avea bilet de trimitere se va percepe o taxă de intrare în salină, valoarea acesteia urmând să fie stabilită într-o şedinţă a Consiliului Judeţean.

Potrivit directorului Tiberiu Tătaru, salina va fi introdusă în circuitul extern. „Salina va fi introdusă în circuitul extern întrucât avem autorizaţie sanitară de funcţionare. Deja mai multe persoane din Baia Mare şi Iaşi s-au interesat de tratamente. Vor beneficia gratuit de salină pacienţii care vor veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Pentru persoanele care nu vor avea bilet de trimitere se va percepe o taxă de intrare în salină, valoarea acesteia urmând să fie stabilită într-o şedinţă a Consiliului Judeţean”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Salina are 50 de locuri şi o suprafaţa de 150 mp, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 230 mii de lei. Compartimentul destinat copiilor a fost amenajat corespunzător, micuţii având posibilitatea să se joace în timpul tratamentului efectuat în salină.

FELICITĂRI

Mai-marii judeţului s-au arătat încântaţi de cele două obiective inaugurate la Sanatoriul Dobriţa şi au felicitat conducerea instituţiei. „Iată că se poate. Se pot face investiţii datorită echipei manageriale de aici. Felicit angajaţii de la Dobriţa pentru rezultatele obţinute în ultimul timp” a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. La rândul său, prefectul Claudiu Teodorescu a asigurat conducerea unităţii spitaliceşti de sprijinul Guvernului. „Aveţi sprijinul meu şi al guvernului Ponta pentru investiţii în spitalele din judeţ”, a precizat Claudiu Teodorescu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: