Salubris Gilort în pragul falimentului

Societatea SC Salubris Gilort SRL este în pragul falimentului. Anunțul acesta este făcut chiar de administratorul firmei care se ocupă de colectarea gunoiului din 12 localități din Gorj. Nicolae Drăgoescu susține că s-a ajuns în această situație pentru că primăriile nu-și plătesc la timp facturile către societate.

Administratorul Nicolae Drăgoescu are de recuperat în acest moment peste 150.000 de lei de la cele 12 primării cu care societatea are contract de prestări servicii. Datoriile datează și de 2 ani, iar pe lista neagră se află primăriile Săcelu, Crușeț și Vladimir. Acestea localități înregistrează cele mai mari datorii, iar firma Salubris Gilort a făcut acțiuni în instanță pentru recuperarea datoriilor. „Cu încasările de la primării stăm foarte rău. Cei mai mari datornici sunt primăria Săcelu de la care avem de recuperat 30.000 de lei, Crușeț tot cu 30.000 de lei, Vladimir cu 19.000”, a precizat Nicolae Drăgoescu.

Vrea să ducă gunoiul la Horezu

Cele mai mari probleme cu care se confruntă Societatea Salubris Gilort sunt legate de autorizațiile pe care Agenția de Mediu le eliberează pentru depunerea gunoiului în depozitele special amenajate. Supărarea lui Nicolae Drăgoescu este legată de faptul că cei de la Agenția de Mediu nu eliberează autorizație societății Salubris Gilort să ducă deșeurile menajere la Horezu cu 10 euro tona. „Eu am avut două contracte cu depozitul de la Horezu și cu depozitul de la Târgu-Jiu. Mie mi-au interzis să mai duc gunoiul la Horezu unde prețul este de 10 euro pe tonă și mă obligă să-l duc la Târgu-Jiu unde este 21,7 euro pe tonă. Eu acum duc la amândouă depozitele. La Târgu-Jiu mă duc numai când nu pot să merg la Horezu, când sunt condiții meteo neprielnice, pentru că ei o groapă mai dificilă. Agenția de Mediu nu îmi dă autorizație pe depozitul de la Horezu, pentru că invocă nu știu ce cu master plan pe județ.  Eu sunt un agent economic cu capital 100% de stat și trebuie să aleg prețul cel mai mic. Am primit o amendă de 100.000 de lei că am dus la Horezu și urmează să mai iau una acum tot la fel”, a explicat Drăgoescu.

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: