Şcoala cu ZERO elevi promovaţi la evaluarea naţională

Aproape jumătate din elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simularea evaluării naţionale nu au reuşit să ia minim 5. La o şcoală din Leleşti, promovabilitatea a fost de 0%, adică niciunul dintre elevii participanţi la acest examen nu a luat notă de trecere nici la limba română, dar nici la matematică. Deşi rezultatele elevilor gorjeni arată slaba pregătire a acestora, inspectorul general al ISJ Gorj este mulţumit. 

Şcolile care au înregistrat cele mai mici procente de promovabilitate la simularea evaluării naţionale sunt următoarele: Şc. Gimnazială „Ion Grigoroiu” Leleşti - 0%, Şc. Gimnazială Capu Dealului-5.26%, Şc. Gimnazială Samarineşti-8.33%, Şc. Gimnazială Negreni Licurici-10%, Şc. Gimnazială Roşia Jiu-12%, Şc. Gimnazială Padeş-15.69%.

La polul opus s-au aflat: Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu Tg. Jiu-98.65%, Şc. Gimnazială Săuleşti-91.67%, Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu Jiu-86.44%, Şc. Gimnazială „Ion Popescu Voiteşti”-80%. De remarcat este faptul că, deşi Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru a avut o promovabilitate de 56.36%, aici au existat şi singurele medii de 10 la nivel de judeţ, trei elevi reuşind această performanţă, adică au reuşit să ia nota maximă şi la matematică dar şi la limba română.        

Elevii Liceului Teologic din Târgu Jiu au reuşit să obţină medii peste 5 în proporţie de 45.71%, asta pentru că majoritatea au avut note mari la limba română, la matematică luând notă de trecere doar 6.06%. Conducerea unităţii şcolare spune că elevii nu participă la orele de pregătire suplimentare care se organizează în şcoală. „Media la matematică ne nemulţumeşte foarte mult şi pentru remedierea acestor rezultate trebuie să luăm măsuri, la nivel de şcoală, la nivel de cadru didactic, la nivel de clasă şi împreună cu părinţii să-i stabilizăm ca elevii să participe la orele acelea care se fac în afara programului şcolii, orele de pregătire. Facem astfel de ore suplimentare încă de la începutul anului dar elevii nu participă”, a declarat  Nicuşor Popescu, directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu.     

Ce spune conducerea ISJ Gorj

Generalul de la Inspectoratul Şcolar, Ion Işfan, s-a arătat încântat de rezultatele obţinute de elevii gorjeni. A luat în calcul media generală pe judeţ, fără să privească în detaliu, pe fiecare unitate şcolară în parte, care este adevărata valoare a acestor elevi care au avut rezultate dezastruoase mai ales la matematică, materie pe care inclusiv domnia sa o predă. „În următoarele 2 săptămâni va trebui să discutăm rezultatele cu părinţii. Ne bucurăm că suntem printre primii 10 la nivel naţional şi meritul este al profesorilor din Gorj”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Situaţia de la şcoala din Leleleşti unde niciunul dintre cei 12 elevi nu au reuşit să promoveze examenul este cunoscută şi de inspectorii şcolari. „Chiar vineri am discutat cu elevii de la această şcoală şi am încercat să aflu şi punctul lor de vedere. Nu se prezintă la pregătire decât 2-3 elevi. I-am întrebat: de ce? Îi plictiseşte? Îi oboseşte? Nu au un argument. Comoditatea, din punctul meu de vedere şi probabil şi toleranţa părinţilor”, a spus Georgeta Popescu, inspector şcolar. Primarul din Leleşti, Marian Rotaru a declarat că va purta discuţii cu conducerea şcolii pentru a afla care este motivul acestui rezultat dezastruos.

Ce spun viitorii absolvenţi de gimnaziu

Elevii de clasa a VIII-a admit că nu s-au pregătit prea mult pentru acest examen însă promit că vor obţine note mai mari la examenul din vară. „Notele sunt mici, la română am luat 7,80 şi la matematică 3,70. Subiectele au fost foarte grele dar nici nu ne-am pregătit prea mult. Voi participa la cursurile acelea extraşcolare, până acum ne-a prea interesat”, a spus Andrei Mocioi, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teologic. 

Statistică

Procentul de promovabilitate la nivel de judeţ este de 53.81%, medie ridicată de rezultatele la limba română, la matematică promovabilitatea la nivel de judeţ fiind doar de 33.92%. Un număr de 1989 de elevi de clasa a VIII-a dintr-un total de 3696 care au participat la simularea evaluării naţionale au reuşit să obţină note peste 5 la examen.

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: