Zeci de solicitări în Gorj pentru microbuze şcolare

La Inspectoratul Şcolar sunt înregistrate nu mai puţin de 24 de solicitări adresate fie de conducerile unităţilor de învăţământ, fie de primării pentru a primi microbuze şcolare. Ministerul Dezvoltării Regionale a achiziţionat 600 de microbuze şcolare. Rămâne de văzut câte vor fi repartizate pentru judeţul Gorj şi pe ce criterii vor fi împărţite. 

Şcoala Gimnazială din Săcelu se află pe lista de aşteptare de ani buni, în contextul în care în alte comune există chiar şi două microbuze şcolare. “Nu avem niciun microbuz, aşteptăm de câţiva ani buni să primim. Este o urgenţă pentru noi pentru că plătim cu bani mulţi un contract pe care l-am făcut cu o firmă privată. Circa 5000 de lei plătim pe lună din bugetul local, pentru închiriere, şofer, combustibil. Aici studiază elevii din patru sate aparţinătoare”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

La Jupâneşti nu există niciun microbuz şcolar, iar elevii trebuie să ajungă cum pot la cursuri. “Este vorba de 100 şi ceva de copii care necesită transportul. Nu avem microbuz şcolar, copiii vin la şcoală cu părinţii cu maşinile, cu microbuzele de pe traseu, pe jos, cum pot. 5 km este distanţa între şcoală şi satele respective. Nu le decontează nimeni transportul, sunt pe cont propriu. Eu de vreo 3 ani insist să-mi dea unul pentru că este absolut necesar”, a spus Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti.

Şi la Baia de Fier se impune achiziţia unui nou microbuz şcolar, asta pentru că cel existent, vechi de câţiva ani, este foarte uzat. “Avem unul din prima serie, primul model Aro, care nu mai corespunde din punct de vedere tehnic. E vechi, reparăm la el toată ziua. Are norma de funcţionare depăşită şi nu putem transporta elevii în condiţii sigure. Foarte mulţi elevi trebuie transportaţi, avem Şcoala Cernădia, Cătunul Rudări care sunt departe, comuna este foarte mare”, a precizat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Într-o listă a ISJ Gorj transmisă Ministerului Educaţiei Naţionale au fost trecute ca prioritare următoarele localităţi: Bustuchin, Baia de Fier, Săcelu, Padeş, Slivileşti, Prigoria, Vladimir, Jupâneşti, Runcu, Cruşeţ. În continuarea listei se mai solicită pentru: Stejari, Aninoasa, Turburea, Dăneşti, Ţicleni, Câlnic, Ţânţăreni, Bumbeşti Jiu, Novaci, Albeni, Bîlteni, Negomir, Glogova şi încă o dată Padeş.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: