Italienii, interesaţi să proceseze fructele recoltate în Turcineşti

Autorităţile locale din Turcineşti sunt în tratative cu investitori din Italia care s-au arătat interesaţi să prelucreze fructele recoltate aici. Intenţia acestora ar fi să înfiinţeze o fabrică unde să fie produse sucuri naturale, pentru care primăria le-a pus la dispoziţie şi o clădire. Italienii sunt aşteptaţi la începutul verii pentru a se convinge cu ochii lor că nu vor duce lipsă de materie primă.

Prima vizită a italienilor a fost făcută în toamna anului trecut, iar acum autorităţile locale vor să-i invite la culesul cireşelor, mai ales că la Turcineşti se recoltează cele mai mari cantităţi, comparativ cu alte localităţi din ţară. Investitorii au venit în primă fază să cumpere pământ însă autorităţile locale spun că aproape i-au convins să înfiinţeze aici o fabrică de procesat fructe. „A venit un italian, l-am plimbat toată toamna, i-am arătat ce plantaţii avem noi. I-a plăcut, am discutat cu el, mi-a promis că vine în vară, i-am oferit şi nişte clădiri şi teren de 5000 metri, să facă o fabrică de prelucrare ca să facă sucuri naturale. Nu sunt interesaţi doar de cireşe, de toate fructele, mere, pere. M-a întrebat dacă poate să mai pună ceva pe acel teren, i-am spus că poate să pună orice, numai să vină. Ar face şi angajări, dar mai mult ne interesează că vor lua produsele cetăţenilor, ar fi asigurată desfacerea produselor. Când va veni în mai-iunie şi va vedea produsele, probabil o să se convingă”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Conform autorităţilor locale, peste 200 de familii din comună au plantaţii de cireş, din care jumătate au plantaţii mari care însumează peste 200 ha. Investitorul italian mai are fabrici de procesare a fructelor şi în alt judeţ.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: