Salvatorii lui Delian, premiaţi de şeful Poliţiei

Trei localnici din satul Ştefăneşti, care i-au ajutat pe poliţişti să găsească minorul dispărut, au fost chemaţi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, unde au fost felicitaţi şi le-au fost înmânate diplome. Căutătorii au povestit în ce stare era băiatul când a fost găsit, dar şi prin ce au trecut în cele 22 de ore de căutări. Localnicii spun că au colaborat foarte bine cu poliţiştii.

Trei localnici din satul Ştefăneşti, care au participat la căutarea minorului dispărut, au primit diplome din partea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Cei trei au fost felicitaţi pentru sprijinul acordat poliţiştilor. „Noi le mulţumim localnicilor că ne-au ajutat. Pe mine m-au sunat personal să mă anunţe că a dispărut copilul. Sprijinul lor ne-a fost de mare ajutor”, a declarat Cristian Negrea, criminalist la Târgu-Cărbuneşti.

Localnicii au povestit prin ce au trecut până l-au găsit pe minor şi cât de grea a fost operaţiunea. „Am căutat până s-a lăsat seara, apoi am anunţat poliţia. Am căutat şi cu poliţiştii până spre dimineaţă, iar apoi am reluat căutările a doua zi. A fost foarte greu, pentru că pădurea este mare, deasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, văi adânci şi pâraie. Unde a fost găsit copilul e o zonă periculoasă. Am văzut o haită de porci mistreţi acolo, dar copilul a avut noroc. A fost bine că l-am căutat imediat, pentru că am speriat animalele din zonă cu lanternele şi am făcut şi zgomot”, a declarat Dănuţ Birău, unul dintre localnicii felicitaţi.

Câinii i-au condus pe oameni la copil

Mai mult decât atât,  localnicii au avut câte ceva de învăţat de la poliţiştii pe care i-au însoţit în pădure. „Singuri noi nu ne descurcam să căutăm. Noi cunoaştem zona, dar strategia de căutare a fost a poliţiei. Noi doar le-am arătat locurile şi potecile prin pădure. Dacă nu erau câinii, nu cred că am fi reuşit să-l găsim, pentru că el era speriat, se ascundea, mergea haotic. Noi mai trecusem prin zona aia şi nu am găsit nimic”, a spus Birău.

Cea mai mare satisfacţie pentru căutători este faptul că l-au găsit pe copil în viaţă. Aceştia au crezut tot timpul că micuţul este în viaţă. „Eu am ştiut că este în viaţă, pentru că dacă s-ar fi întâmplat ceva, îl găseam repede. Era în râpă. Câinele ne-a dus până aproape de el. Se juca cu un băţ în frunze. Tatăl lui era şi el în zonă. L-am strigat şi ne-am dus la el. Nu a vrut să fugă, dar îi era foarte sete. A băut aproximativ un litru de apă”, a spus un localnic.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: