Jandarmii se antrenează pentru proteste de stradă

Jandarmii din cadrul Detașamentului Mobil, ajutați de efective din cadrul Detașamentului 2 și Detașamentului 3 Tg-Jiu, au participat ieri la un exercițiu și au prezentat ofițerilor din statul major dar și comandanților de grupă din structurile operative ale unității modul cum se asigură și se restabilește ordinea și liniștea publică cu prilejul desfășurării unor manifestații și mitinguri de protest.

Exercițiul, a vizat antrenarea jandarmilor din compunerea dispozitivelor care se realizează pentru asigurarea ordinii și liniștii publice pe timpul unor manifestații de protest. Efectivele de jandarmi specializate din cadrul Detașamentului Mobil, au asigurat ordinea publică pe timpul mitingului de protest, până în momentul în care acesta a degenerat, ulterior trecând la realizarea unor dispozitive specifice pentru restabilirea ordinii publice și au intervenit pentru evacuarea manifestanților de la mitingul de protest atunci când ordinea publică a fost tulburată.

În cadrul acestui exercițiu au fost utilizate mașinile de intervenție, gardurile de protecție, pistolul și cartușele de semnalizare, precum și mijloacele de protecție și intervenție individuale, fiind folosite și tirurile lacrimogene pentru dispersarea manifestanților violenți.

Atunci când echipa de negociatori a jandarmilor nu a reușit să stabilizeze sau să amelioreze situația tensionată care a degenerat prin forțarea cordoanelor de ordine, blocarea unor intersecții, ridicarea unor baricade și incendierea unor cauciucuri de către unii participanți care au generat situații violente. Jandarmii din Detașamentul Mobil, au fost pregătiți și au acționat eficient, reușind să rețină elementele turbulente, agresive, care au fost încătușate și ulterior au restabilit ordinea publică prin evacuarea manifestanților.

INCIDENTE

În această perioadă au loc mai multe proteste de stradă. Seară de seară, sute de oameni protestează la Palatul Cotroceni, iar ieri s-a lăsat cu incidente între protestatari şi jandarmi.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: