Primarul Cârciumaru, la spital după ce a intrat cu maşina în şanţ

Noapte de coşmar pentru primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, după ce a fost implicat într-un accident rutier, produs miercuri seara târziu, pe şoseaua de centură a oraşului. Edilul a ajuns cu maşina într-un şanţ de pe marginea drumului şi, mai apoi, la spital, unde a rămas cel puţin 48 de ore, starea sa de sănătate fiind bună, în ciuda celor întâmplate.

Edilul era singur în maşină în momentul în care a trecut prin această cumpănă din viaţa sa. La circa un kilometru de propria-i locuinţă, acesta a scăpat maşina personală de sub control, iar ce a urmat e greu de confirmat din surse independente, în lipsa unui martor sau a unei declaraţii oficiale a conducătorului auto. Autoturismul a părăsit partea carosabilă, a intrat pe contrasens şi a ajuns într-un şanţ de peste un metru adâncime, construit recent pentru a prelua apele pluviale, zona fiind una mlăştinoasă în timpul ploilor.

Conform poliţiştilor prezenţi la faţa locului, edilul a apelat singur la 112 şi a solicitat o ambulanţă, fiind transportat ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. La locul accidentului a venit şi un echipaj de la ISU Gorj, pentru descarcerare, dar medicii de la Ambulanţă au fost cei care l-au scos pe edil din maşina ajunsă în şanţ, după care l-au dus la spital.

O criză de diabet poate fi fatală

Medicul Cosmin Roşoiu, de la UPU Târgu Jiu, a fost cel care l-a preluat pe Cârciumaru de la Ambulanţă şi l-a tratat. Edilul nu avea nici un fel de leziuni pe corp şi nici vreo plagă sau altă lovitură, dar la spital a venit totuşi fără să fie conştient. Dr. Roşoiu spune că pacientul suferise o criză de diabet, având glicemia de 310, în condiţiile în care limita maximă este de 120.

Boala respectivă nu este ceva nou, în trecut primarul mai având probleme din cauza diabetului. Acesta a urmat chiar un tratament, la care a renunţat treptat, după ce a început să se simtă mai bine. Ulterior, pe fondul oboselii şi a stresului, boala a recidivat cel mai probabil, ajungându-se în situaţia de acum. La UPU primarul a fost supus unor manevre de stabilizare, după care a fost transferat la alte secţii din cadrul spitalului, pentru investigaţii medicale suplimentare.

Ferit de ochii jurnaliştilor

Cârciumaru a fost urcat într-o ambulanţă şi dus de la UPU la o altă clădire ce aparţine Spitalului Judeţean, fiind scos printr-o ieşire secundară, pentru a fi ferit de jurnaliştii care îl aşteptau la intrarea principală din Unitatea de Primiri Urgenţe. De asemenea, pe o ieşire secundară au părăsit Unitatea de Primiri Urgenţe şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care este şi prim-vicepreşedinte al PSD Gorj, dar şi alţi fruntaşi ai PSD Gorj, care au venit să-l vadă pe Cârciumaru şi care nu au dorit să se întâlnească cu jurnaliştii. Reprezentanţii presei au fost ţinuţi la distanţă de UPU, paza asigurată, de regulă, de un singur angajat al firmei de pază fiind suplimentată, aici fiind aduşi încă doi agenţi, pregătiţi pentru intervenţii speciale.

ANCHETĂ

“Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie”, se precizează într-un comunicat al poliţiei.

INTERNARE

„Domnul primar a fost internat într-o rezervă din ATI, dar prin secţia de Neurologie. Nu a pus probleme deosebite. A dorit să plece acasă, însă medicii au considerat că ar trebui să mai rămână internat. Trebuia să i se facă un RMN, iar apoi dacă doreşte să plece, poate părăsi spitalul, dar cu semnătură pe propria răspundere”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. (A.F.)

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: