Salvează vieţi de 30 de ani

Doctorul Maria Cazan conduce activitatea de recoltare a sângelui de aproape 30 de ani. De-a lungul carierei sale a reuşit împreună cu colegii să salveze mii de vieţii, prin faptul că au asigurat sângele bolnavilor aflaţi în aşteptarea unor intervenţii chirurgicale. Dorinţa de a fi aproape de oamenii a făcut-o să-şi aleagă meseria de medic şi nu-i pare rău că nu a mai avut concediu de odihnă de peste 10 ani. Şefa Centrului de Transfuzii regretă că nu are decât un copil şi îşi doreşte cu nerăbdare să fie bunică.

Doctorul Maria Cazan este directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj de aproape 30 de ani conducând activitatea de recoltare a sângelui. Încă din copilărie îşi dorea să devină doctor, iar visul său a devenit realitate după absolvirea Facultăţii de Medicină Generală Bucureşti, specialitatea Laborator Clinic şi Microbiologie.

Maria Cazan provine din Arcani, comună care a dat peste 30 de medici. Împreună cu colectivul pe care îl conduce a salvat mii de vieţii datorită faptului că a asigurat sângele bolnavilor aflaţi în aşteptarea unor operaţii complicate. Chiar dacă nu a mai avut parte de concediu de odihnă de peste 10 ani, nu regretă acest lucru. “N-am mai avut concediu de odihnă din anul 1998. Chiar dacă îmi luam câteva zile libere trebuia să rezolv problemele oamenilor. Mulţumirea mea sufletească este aceea că împreună cu colegii reuşesc să-i ajut pe cei bolnavi. Suferinţa acestora şi mai ales a copiilor care au nevoie de sânge la cele mai fragede vârste mă impresionează profund. Câteodată mă gândesc că era mai bine dacă îmi alegeam altă specialitate pentru că transfuzia este cel mai puţin apreciată. Noi trăim în anonimat chiar dacă prin activitatea noastră salvăm mii de vieţi”, a declarat dr. Maria Cazan.

Îşi doreşte să devină bunică

Maria Cazan este căsătorită şi are un băiat, care în urmă cu doi ani şi-a întemeiat propria familie. Şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj îşi doreşte să devină bunică, iar pe plan profesional să rezolve problema clădirii instituţiei. “Cea mai mare satisfacţie pentru mine a fost atunci când a venit pe lume băiatul meu. Acum acesta a devenit tot medic şi şi-a întemeiat propria familie. Este căsătorit de doi ani şi îmi doresc cu nerăbdare să devin bunică. Singurul meu regret este acela că nu am avut decât un copil“.

„Pe plan profesional îmi doresc să rezolv problema clădirii Centrului de Transfuzii Sanguine şi dotarea acesteia cu aparatura nouă”, a precizat şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: