Spectacol caritabil, pe poeziile lui Eminescu

Elevii Şcolii Generale „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu au susţinut sâmbătă seara un spectacol de zile mari. Este vorba de un omagiu adus poetului Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la naşterea sa. Omagierea poetului nu a fost singurul scop al evenimentului fiind strânse fonduri pentru ajutorarea a două persoane suferinde de diverse forme de cancer.

Sălile Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru cele câteva sute de elevi, profesori şi parinţi veniţi să vadă un spectacol organizat pentru comemorarea poetului Mihai Eminescu.  Circa 50 de elevi ai Şcolii Generale Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu au întreţinut atmosfera mai bine de două ore cu dansuri populare, scenete şi un moment în memoria poetului. "Este un spectacol omagial pentru Eminescu şi are şi un scop caritabil, strângerea unor fonduri pentru ajutorarea unor persoane aflate in dificultate. Sperăm să le putem aduce un strop de speranţă. Este vorba de o elevă şi un profesor de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu", a precizat Ovidiu Băluţescu, directorul Şcolii Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

Cei care au fost prezenţi la acest eveniment au putut admira şi o expoziţie desfăşurată în foaierul Teatrului din Târgu Jiu. Este vorba de şapte picturi realizate de Mihai Ţiu, elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală Constantin Brâncuşi. "Expoziţia mea este inspirată din câteva opere ale lui Eminescu, respectiv din poezia «Somnoroase păsărele», «Viaţa» şi «Revedere»", a spus Mihai Ţiu.

Evenimentul s-a încheiat cu o intonare a cântecului lui Doina si Ioan Aldea Teodorovici, spectacolul fiind unul de sunet si lumină. Tinerii au împărţit lumânări aprinse tuturor celor prezenţi la acest eveniment.

Fiecare persoană a donat câte 10 lei, doar unii politicieni prezenţi la eveniment precum Gheorghe  Orzan sau Sabin Popescu au participat cu câte 100 de lei. Urna va fi deschisă până astăzi la Şcoala Generală Constantin Brâncuşi până la orele 16.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: