Sancțiuni de 700.000 de lei, date de Garda de Mediu Gorj

Sute de controale și peste 20 de sancțiuni contravenționale. Acesta este bilanțul Gărzii de Mediu Gorj, pe primul trimestrul al anului 2021. Conform instituției, amenzile au însumat aproape 700.000 de lei, fiind efectuate aproximativ 200 de controale.

Cele mai multe nereguli au fost depistate în privința abandonării deșeurilor, dar pentru nerespectarea anumitor avize de mediu. ”Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au încheiat primul trimestru al anului 2021, efectuând un număr de circa 200 controale, în urma cărora au fost aplicate un număr de 24 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 680 000 lei. Principalele fapte pentru care au fost aplicate amenzile au constat în abandonarea  deșeurilor, nerespectarea prevederilor din avizele de mediu, dar și pentru nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor”, transmite Garda de Mediu Gorj.   

De exemplu, o firmă din Motru a fost amendată cu zece mii de lei pentru arderea deșeurilor, o alta cu aceeași sumă pentru modul în care colecta anvelope uzate. Cu 30 de mii de lei a fost sancționată o firmă care nu a ridicat deșeurile rezultate din modernizarea drumului DJ 665 C Crasna.

Amenzi de până la 50.000 de lei au primit microcarierele din zona Motru, iar exemplele ar putea continua.

Vizualizări: 1,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: