Sancțiuni pentru transport ilegal de lemne

Poliţiştii din Tismana continuă acţiunile pe linie de silvicultură, pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de material lemnos.

La data de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana împreună cu cei ai Postului de Poliţie Padeş au identificat pe raza comunei Padeș două autoutilitare ce transportau material lemnos, conduse de doi bărbați, de 40 respectiv 47 de ani, din Padeș și Prundeni, județul Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate a reieșit că cele două autoutilitare transportau fiecare 6,163 respectiv 23,612 mc de material lemnos,  fără a deţine aviz de însoţire sau alte documente comunitare echivalente acestora prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase in vigoare.

În urma celor constatate, autoutilitarele în cauză au fost însoţite la Ocolul Silvic Padeş, unde organele silvice au procedat la cubarea acestora rezultând cantitatea totală de 29,775 mc. 

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a celor doi conducători auto cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea cantităţii de 29,775 m.c., care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Padeş. 
 

Vizualizări: 1,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: