Şansă pentru studenţi să muncească în Germania în vacanţă

Studenţii din judeţul Gorj au ocazia să meargă la muncă pe perioada vacanţei de vară în Germania. Proiectul este coordonat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj şi îşi propune să trimită la muncă cât mai mulţi studenţi gorjeni în domenii precum industrie, hotelier, gastronomie, curăţenie sau agricultură.

Studenţii vor fi selectaţi pe Skype de către angajatorii nemţi. ”S-a prelungit perioada de depunere a dosarelor, selecţia se face pe Skype, angajatorii nu îi mai cheamă undeva anume, fac selecţia pe internet. Până pe 4 februarie s-a prelungit perioada de depunere a dosarelor, persoanele interesate găsesc actele şi detalii pe site-ul nostru, site-ul AJOFM Gorj, formularul de înscriere şi tot ce trebuie. Pot să muncească în Germania pe perioada vacanţei de vară, perioada exactă o vor stabili de comun acord cu angajatorul şi pot lucra în domeniul industrie, hotelier, gastronomie, curăţenie sau agricultură. Oferta salarială o vor negocia cu angajatorul”, a spus Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Până în prezent au aplicat la acest proiect doar doi studenţi din Gorj, căci tinerii trebuie să cunoască limba germană cel puţin la nivel mediu. ”Până acum avem doi studenţi înscrişi, doi au depus aplicaţiile. Este important să cunoască limba germană, nivel mediu, este una din condiţii pe lângă faptul că trebuie să fie studenţi la o facultate acreditată, studenţi la facultate sau Master. Deocamdată sunt doar două persoane din Gorj şi au întrebat mai mulţi tineri. Este un proiect special pentru studenţi”, a spus Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: