Târgu Jiu: Investiţii de 30 de milioane de lei din bugetul local în 2016

Administraţia locală din Târgu Jiu pune la bătaie pentru acest an suma de 30 de milioane de lei din bugetul local al municipiului pentru lucrări de infrastructură. Multe dintre investiţiile pe care autorităţile vor să le demareze în acest an sunt în ceea ce priveşte reţelele de canalizare de la nivelul municipiului şi al localităţilor componente.

Reprezentanţii administraţiei locale au precizat care sunt zonele în care vor fi efectuate lucrări de infrastructură. Este vorba de realizarea canalizării menajeră în zona periurbană Drăgoieni pe o lungime de 11 km, pe sectorul Calea Bucureşti, Sfântul Dumitru, Petrești, 9 Mai. Sute de gospodării vor beneficia de această canalizare, spun autorităţile. "Prin realizarea acestei lucrări, pe lângă faptul că vor fi racordaţi peste 700-800 de locatari sau locuinţe individuale, se creează condiţii pentru a putea demara partea de proiect şi a discuta de canalizare menajeră în zona Preajba. Pentru că undeva pe strada Ciocârlău, Aviatorilor, până sus în intersecţie cu Preajba Mare canalizarea este realizată urmând ca partea de incintă localitate componentă Preajba să putem corela acel proiect cu acest proiect care va începe în această primăvară", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Va continua şi modernizarea reţelelor de canalizare menajeră în incinta cartierelor. Vizate sunt cartierele Debarcader, Olari, Griviţei, Teilor, Șişeşti, Col. Dumitru Petrescu. Și reabilitarea străzilor afectate de lucrările este prinsă în acest proiect, mai spus cei din administraţie.

Autorităţile au mai spus că vor încerca anul acesta să realizeze colectoarele pluviale pe strada Meteor, Microcolonie. În ceea ce privește alimentarea cu gaze naturale, cei din primărie spun că au pregătit proiectele pentru străzile: Emil Cioran, Petre Țuțea, Titu Liviu, George Călinescu, Eugen Lovinescu, prelungire Panduri. În ceea ce privește rețelele electrice, investiții sunt planificate pentru zona Jiețe, strada Viitorului- Alexandru Odobescu. 

Autorităţile locale au precizat că aceste proiecte vor fi realizate din fonduri de la bugetul local, însă că în paralel vor încerca să obțină fonduri extrabugetare pentru finanţarea lor, adică europene sau guvernamentale.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: