Şanse infime pentru votul în două tururi

Legea privind alegerea primarilor în două tururi a fost retrimisă la comisii, a decis luni conducerea Senatului, în şedinţa Biroului Permanent, în condiţiile în care PSD a solicitat anularea rapoartelor pentru proiectul de act normativ iniţiat de PNL. ''Anticipam că PSD va trage de timp. Este o ruşine că face acest lucru", a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

PSD a propus anularea rapoartelor pentru proiectul de lege iniţiat de PNL privind alegerea primarilor în două tururi şi retrimiterea acestuia la comisiile de specialitate, a anunţat luni senatorul liberal Cristian Bodea la Parlament, în timpul şedinţei Biroului Permanent al Senatului. "PSD a propus anularea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect pentru că ar fi fost funcţională până în 30 decembrie Comisia de cod electoral. Noi am considerat, cei de la PNL, că acea comisie avea ca mandat doar elaborarea legilor, iar următoarele amendamente, ceea ce este şi acest proiect, trebuia să urmeze cursul firesc şi că acele rapoarte sunt valabile. PSD a forţat un vot de anulare a rapoartelor date de comisii, au trecut acest vot de anulare cu opt la patru. PNL a votat împotrivă", a declarat Bodea.

Senatorul liberal a explicat că în şedinţa BP s-a votat şi retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate a căror raport a fost anulat. (A.A.)

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: