Șantajist periculos, scos din pușcărie

Alexe Cătălin Muntean, zis Honcilă, recidivist, condamnat pentru șantaj și amenințare, are mari șanse să scape de pușcărie. Bărbatul de nici 40 de ani a fost condamnat, în primăvara anului trecut, la 3 ani și 353 de zile de pușcărie. El a fost săltat cu mascații dintr-un bar și încătușat pentru comiterea a trei infracțiuni de șantaj și două de amenințare, fapte comise în perioada septembrie-octombrie 2017, asupra unor persoane din Rovinari, Fărcășești și Mătăsari.

Honcilă doar ce fusese eliberat condiționat în aprilie 2017, fiind condamnat pentru același tip de fapte. „Era cunoscut cu un comportament violent, iar prin amenințări cu acte de violență determina diferite persoane să remită sume de bani, invocând anumite lucruri neconforme cu realitatea”, anunțau reprezentanții IPJ Gorj.

Ultimei sale victime îi ceruse 10.000 de lei. Pe nepusă masă, un bărbat s-a pomenit cu un telefon de la „Honcilă Internaționalu”, care i-a reproșat că l-ar fi vorbit de rău și i-a cerut bani. I-a ținut apoi calea și l-a amenințat, deși cei doi nu se cunoșteau.

Într-un alt caz de șantaj, Honcilă și-a terorizat niște vecini, iar sub pretextul că porcii acestora îi intraseră în grădină, încerca să scoată bani de pe ei. „V-am căutat soţul zile bune, ştiu că a lucrat, dar nu ştiu unde a fost băgat. Are noroc că nu am dat de el că, dacă îl prindeam, îi dădeam o bătaie cu ţeava, de-l lăsam paralizat”, i-a spus vecinei.

Acum, la un an și jumătate de la condamnare, Honcilă a cerut să fie liberat condiționat. „Admite cererea de liberare condiţionată a condamnatului Muntean Alexe Cătălin, deţinut în Penitenciarul Tg. Jiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Muntean Alexe Cătălin, aflat în executarea pedepsei de 3 ani şi 353 de zile, conform mandatului nr. 564/2018, emis în baza sentinţei penale nr. 369/2018 a Judecătoriei Tg. Jiu. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a decis, marți, Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 6,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: