Mehedinţi, învins de Gorj în competiţia Digi24

Județele Gorj și Mehedinți s-au confruntat vineri seara în cadrul unei competiții organizate de postul de televiziune Digi24. Emisiunea Raport de țară analizează punctele tari și punctele slabe a două județe, iar juriul decide câștigătorul. Echipa Digi24 a difuzat emisiunea live de la Rânca, invitații lui Cosmin Prelipceanu fiind președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu, primarul din Târgu Jiu Florin Cârciumaru și alții. În funcție de modul cum autoritățile și-au susținut județul, juriul din studioul Digi24 din București a dat note. Gorjul a primit note mai bune decât Mehedinți, dar mai puține voturi de la telespectatori.

Despre Gorj a avut un cuvânt de spus și deputatul de Târgu Jiu Victor Ponta. „Dincolo de faptul că este județul cu cele mai frumoase dansuri și cea mai frumoasă muzică și județul lui Brâncuși – acesta a fost singurul motiv de dezacord între mine și primul ministru francez, i-am spus: Să nu mai spuneți Brancusi, să spuneți Brâncuși, că e din Târgu Jiu și din Hobița – da, cred că Gorjul e un județ bogat, depinde foarte mult de resursa energetică, a fost atâția ani plămânul energetic al României pe zona de cărbune și acolo se fac restructurări, dar, din fericire, are viitor această industrie. Și cred că tocmai prin faptul că nu a fost în mijlocul drumurilor cele mai bătute, tocmai de-aia s-a păstrat destul de mult într-o formă mai curată, mai naturală”, a declarat premierul Victor Ponta, pentru Digi24.

„Cunosc și Mehedințiul foarte bine și n-aș putea să zic ceva de rău de ei, mai ales că sunt multe lucruri care leagă cele două județe. Ei au Dunărea și nu e puțin lucru”, a adăugat premierul.

Note mici, dar de trecere

Digi 24 scrie că expertul în politici publice, Ciprian Ciucu, a acordat nota 7 pentru Gorj și nota 6 pentru Mehedinți. „Primul lucru este brandul, cum sunt percepute. Cred că ambele județe sunt sub potențialul lor real percepute”, consideră Ciprian Ciucu. Jurnalistul Cezar – Paul Bădescu a dat ambelor județe nota 7. „Mededințiul e de fapt o struțo-cămilă. O bucată mică de Banat alipită unei bucăți mai mari de Oltenia”, este de părere jurnalistul. „În cazul Gorjului sunt zonele acelea miniere unde situația este tragică. Am dat mai mult pentru că ei sunt pe locul 15 la nivel de trai”, a afirmat el. Valentin Ionescu, consultant în management, a dat nota 7 pentru Mehedinți și nota 6 pentru Gorj. În plus, Ionescu a dat nota 4 ambelor județe pentru motive precum accesul la educație, la biblioteci, locurile de muncă sau sănătatea fizică și psihică a locuitorilor.

În final, expertul în politici publice Ciprian Ciucu a considerat că nota pe care o merită ambele județe este 5, dar a dat Gorjului și Mehedințiului nota 6. „Sunt două județe rurale, calitatea vieții este dependentă de urbanizare”, a spus Ciprian Ciucu.

DIRECŢII

Președintele Consiliului Județean Gorj a afirmat că județul are cinci direcții de dezvoltare: Gorjul prosper, Gorjul întreprinzător, Gorjul verde, Gorjul turistic și Gorjul social.

TRAI

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, a susținut că în județul Gorj se trăiește bine, asta datorită faptului că județul este pe locul trei în țară din punct de vedere al venitului, dar și a ratei scăzute a șomajului.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: