Șantiere inundate în Drăgoieni

Ploile nu au creat probleme doar târgujienilor care s-au ales cu gospodăriile inundate ori celor blocați în trafic, ci și constructorilor care au obținut lucrări în Târgu Jiu. Cel puțin la canalizarea din Drăgoieni, muncitorii sunt nevoiți să refacă o parte din lucrări după ce șanțurile săpate pentru sistemul de canalizare s-au umplut cu apă ori s-au surpat.

Cei mai mulți constructori au solicitat deja prelungirea contractelor și amânarea finalizării lucrărilor tocmai pentru că vremea le-a pus bețe în roate. De două luni, lucrările avansează cu greu. Muncitorii sunt nevoiți să refacă acum și câteva șanțuri în zona Drăgoieni, unde se lucrează la sistemul de canalizare.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a explicat, la Radio Accent, că șantierele au avut de suferit din cauza inundațiilor: „S-a lucrat destul de bine până în decembrie. A permis vremea. De aproape două luni, au fost foarte puține zile fără ploaie așa încât să se poată continua lucrările în special în infrastructură. Aș da exemplu în zona Drăgoieni, unde sunt lucrări la canalizare, la adâncimi destul de mari. Au creat probleme și din punctul de vedere al inundațiilor. Noi ne cerem scuze locuitorilor din zonele unde se desfășoară aceste șantier. Ploile nu creează doar disconfort, ci duc și la surparea șanțurilor, la reluarea acestor lucrări”.

În acest an, municipalitatea a alocat, din bugetul local, în jur de 50 de milioane de lei pentru investiții în infrastructură și reabilitare de școli. Acestei sume se adaugă și altele obținute din fonduri europene și guvernamentale. “Sunt deschise o serie de șantiere în Târgu Jiu chiar dacă bugetul a fost aprobat destul de târziu și sumele nu sunt atât de mari. Avem alocate circa 500 miliarde lei vechi, dar sumele nu sunt suficiente”, a mai spus Marius Ionescu.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: