Șapte dosare penale pentru șapte șoferi

Activitate intensă a polițiștilor rutieri din Gorj la final de săptămână. Nu mai puțin de șapte șoferi s-au ales cu dosare penale.

Un bărbat de 32 de ani, din comuna Floreşti, județul Cluj, a fost prins sâmbătă în timp ce conducea un autoturism  pe DN 67 Teleşti, având autorizaţia de circulaţie provizorie cu termenul de valabilitate expirat din data de 27 iulie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Tot sâmbătă, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat un bărbat de 42 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Castanilor, din orașul Rovinari şi, întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul alcool-test, dar acesta a refuzat. În aceste împrejurări, bărbatul a fost condus la spital, unde acesta a refuzat recoltarea mostrelor biologie, în vederea determinări alcoolemiei. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice de sânge și conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, anunță IPJ Gorj.

Poliţişti din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina au depistat sâmbătă în trafic un tânăr de 27 de ani, din municipiul Craiova,  judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 605 B Stejari, iar cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a stabilit că acesta figurează cu menţiuni, având suspendat  dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit poliției, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană  având acest drept suspendat.

Poliţişti din cadrul Secției 8 Politie Rurală Stoina au identificat duminică în trafic un tânăr de 26 de ani, din comuna Crușeț, în timp ce conducea un autoturism pe DN 605/B Stoina,  având o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. “În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, arată IPJ Gorj.

Un bărbat de 31 de ani, din comuna Schela, a fost prins tot duminică în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu un autoturism neînmatriculat în circulație și fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Tot duminică, poliţişti din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat un bărbat de 50 de ani, din Municipiul Iași, judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Polovragi, iar cu ocazia verificării în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată cu ocazia depistării în trafic acesta si-a declinat o identitate falsă, respectiv a unei persoane din aceeași localitate cu el, despre care știa ca posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și falsul privind identitatea.

Un tânăr de 18 ani, din comuna gorjeană Baia de Fier, a fost prins duminică în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din comuna Baia de Fier, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, pe locul din dreapta al autoturismului a fost identificată o tânără, de 20 de ani, din aceeași localitate, care i-ar fi încredințat autoturismul tânărului, pentru a-l conduce pe drumurile publice.

În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu are acest drept.

Vizualizări: 14,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: