Începe montarea semafoarelor la buton în Târgu Jiu

Două instalaţii de semaforizare, cu buton pentru activarea culorii verzi, vor fi instalate în municipiul Târgu Jiu în următoarea perioadă. Acestea vor fi amenajate pe strada Victoriei, în zona Colegiului Tehnic nr. 2, dar și în zona CAM, la Școala Ecaterina Teodoroiu. Astfel, vor fi înlăturate limitatoarele de viteză care blochează de cele mai multe ori traficul rutier.

 Autorităţile locale din Târgu Jiu vor să monteze semafoarele la buton în cele două zone intens circulate în speranţa că în acest fel vor descongestiona traficul rutier în municipiu. De altfel, autoritățile promit încă de anul trecut că vor monta aceste semafoare la buton. Au şi o scuză pentru neînceperea lucrărilor. "Pentru că am dat drumul acum la staţia de asfalt şi putem să facem săpătura pentru introducerea canalizaţiei pentru cablurile electrice. Probabil că la sfârşitul săptămânii sau săptămâna viitoare vom începe cu aceste săpături. O să le executăm noaptea pentru că sunt pe două artere principale, este vorba de strada Victoriei şi Strada Ecaterina Teodoroiu, aşa încât până dimineaţa să mergem pe jumătăţi de stradă, bandă şi bandă. Avem contractul încheiat de anul trecut, dar vremea nu ne-a mai permis în acea perioadă, am şi oprit staţia de asfalt când a venit vremea rece. O dată cu montarea acestor semafoare la buton vom înlătura acele limitatoare de viteză", a declarat Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu. 

Autoritățile locale au dat-o în bară la debutul anului școlar 2015-2016, când au montat în cele două zone limitatoare de viteză prea înalte, de 5 cm, lucru ce a creat ambuteiaje în trafic. Ulterior au montat unele de 3 cm, cele care mai sunt şi în ziua de astăzi.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: