Primarii se bat pe sediile sucursalelor miniere. Vin bani la buget!

Divizia Minieră a fost reorganizată și în urma acestui proces au luat naștere două sucursale miniere. Este vorba de Sucursala Rovinari-Roșia și Sucursala Jilț-Motru. Pentru primari este important unde vor fi sediile celor două sucursale, asta pentru că toate impozitele pe salarii, dar și alte dări la stat vor fi dirijate către primăria localității în care sucursala are sediul. Dacă la carierele Rovinari și Roșia nu prea contează unde va fi sediul, pentru că în orice situație va ține de Rovinari, bătălia cea mare se dă între localitățile Motru și Mătăsari pentru sediul sucursalei. Primarul Dorin Hanu este sigur că sediul Sucursalei Jilț-Motru va fi la Motru.

Primarul municipiului Motru spune că are informații certe conform cărora sediul Sucursalei Miniere Jilț-Motru va fi la Motru. Dorin Hanu a explicat că nici nu putea fi Mătăsari o opțiune, acolo unde funcționează carierele Jilț Nord și Jilț Sud. "Sucursala va fi la Motru. Eu așa am aflat, din sursele mele. Mie așa mi s-a transmis din oameni foarte bine puși. Tot din minerit am aflat. Este o veste foarte bună. E vorba de veniturile celor care lucrează acolo, impozitul pe salarii. Am discutat cu factorii de răspundere și am explicat pentru ce este important să fie la Motru, asta nu înseamnă că eu am fost cel care a hotărât. Probabil că argumentele au fost cele hotărâtoare. E clar că la Motru trebuia să fie. Am spus că este normal ca sediul să fie la Motru, având în vedere că aici sunt două cariere, este și Unitatea de Închideri de Mine, adică este activitatea cea mai mare, din punct de vedere a celor care lucrează. Să nu discutăm că sediul este la drumul național. Este foarte bine. Să nu uităm încă un lucru, aici a fost vechiul combinat minier. E vorba și de tradiție aici", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Edilul a mai precizat că un alt motiv pentru care Sucursala Jilț-Motru ar trebui să fie în municipiu este pentru că respectiva clădire în care se aude că va funcționa a fost reabilitată recent și sunt condiții pentru buna desfășurare a activității.
Pentru sediul Sucursalei Rovinari-Roșia nu are cine se bate. Asta pentru că ambele cariere sunt pe raza teritorială a orașului Rovinari. Dacă inițial se auzise că sediul ar fi fost stabilit la cariera Roșia, săptămâna trecută se vorbea ca sediul să fie la cariera Rovinari. Problema este cu carierele aflate în alte localități, precum Peșteana care avea activitate și la Urdari, dar și la Bîlteni. Cele două localități vor simți o diminuare a veniturilor la bugetul local datorită înființarea acestor sucursale.

Vizualizări: 1,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: