Control ITM la stadionul din Târgu Jiu

Inspectorii de muncă au dat buzna joi, 3 martie, pe stadion. Nu pentru a face sport, ci pentru a căuta angajaţi la negru, însă nu au găsit. De altfel, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat joi controale şi la alte societăți din Târgu Jiu și Mătăsari. În urma controalelor au fost descoperite 6 persoane fără forme legale de angajare. Angajatorii riscă amenzi usturătoare.

 Inspectorii de muncă au mers în control la firmele care au mobilizat muncitori pentru modernizarea stadionului Tudor Vladimirescu. Lucrările au fost contractate de către ACI Cluj și Con-A, însă acești operatori au subcontractat lucrările sau măcar o parte din ele. Cert este că în ultima vreme se lucrează la foc continuu, și ziua, și noaptea, dar și pe ploaie. La controlul de pe stadion nu au fost găsiți angajați la negru, au spus reprezentanții Inspectoratului, însă au fost găsite nereguli de altă natură, a spus George Romanescu, șeful ITM Gorj. "Au fost efectuate zece controale. Au fost găsite 6 persoane fără forme legale de angajare. La Stadion nu au fost persoane fără forme legale, ci la alte societăți din Târgu Jiu și Mătăsari. Sunt probleme și la stadion, dar nu persoane fără forme legale. Toți angajatorii au fost chemați la sediul ITM Gorj în vederea prezentării documentelor atât din punct de vedere al securității muncii, cât și pe relații de muncă”.

Cele 6 persoane lucrau "la negru" pentru trei angajatori, unul din Mătăsari care desfășoară activitate de spălătorie auto și alte două din Târgu Jiu, care desfășoară activități de comerț/curățenie.

Firmele care aveau angajați la negru riscă amenzi cuprinse între 10 mii și 20 mii lei pentru fiecare persoană descoperită fără documente de angajare. Șeful ITM Gorj a precizat că nu poate spune cu exactitate care au fost "problemele" găsite la stadion până ce inspectorii de muncă nu vor finaliza controalele printr-un raport.

Galerie foto


Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: