Şapte permise suspendate într-o zi

2 dosare penale întocmite  şi 7 permise de conducere reţinute în vederea suspendării – măsurile dispuse în ultimele 24 de ore, împotriva conducătorilor auto depistaţi la volan, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au continuat acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauză concurentă consumul de băuturi alcoolice.

Au fost identificaţi în trafic 7 conducători auto care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.  Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă, iar ca măsură complementară le-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, poliţiştii au întocmit două dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către persoane având o alcoolemie peste limita legală.

Exemple:

În dimineaţa zilei de 15.12.011, ora 08:25, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj l-au depistat pe I.F., de 41 ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe str. Energeticianului din oraşul Rovinari, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

• În seara aceleiaşi zile, ora 20:00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari l-au depistat pe Ţ.N., de 40 ani, din comuna Urdari, judeţul Gorj, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, DJ 674 B – localitatea Urdari, având o concentraţie de 0,55 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduşi la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere în vederea suspendării, iar în prezent îi cercetează sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o alcoolemie peste limita legală.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: