Şapte români morţi pe o şosea din Ungaria. update: Numărul deceselor a crescut la 9

update: Numărul deceselor raportate a crescut la nouă. Patru victime au fost identificate în primele ore de după accident. Un cunoscut al şoferului a postat pe Facebook un filmuleţ tulburător la câteva ore după accident. Din imagini rezultă că şoferul microbuzului ar fi făcut un Live pe Facebook, moment în care ar fi ajuns pe contrasens şi s-ar fi produs accidentul.

Șapte pasageri ai unui microbuz înmatriculat în România au murit, marți,  în apropierea orașului Budapesta. Ministerul Afacerilor Externe a activat o celulă de criză. „Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România”, anunţă MAE.

Surse din Poliţie au confirmat pentru Adevărul că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş. Aceștia fuseseră la muncă în Slovenia și se întorceau în țară.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Galerie foto


Vizualizări: 20,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: