Sarcină a câştigat licitaţia pentru programul „Fructe în şcoli“

Programul “Fructe în şcoli” începe să prindă contur. Începând de astăzi elevii din Târgu Jiu şi de luni, cei din Ţânţăreni, primesc câte un măr pe lângă lapte şi corn. Valoarea fructelor este suportată din bugetele locale, sumele respective urmând a fi decontate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj, la sfârşitul primului semestru al anului şcolar.

Aproximativ 8000 de elevi târgujieni, din claselor I-VIII, primesc mere începând de astăzi. Directorii şcolilor din municipiu au fost instruiţi în vederea asigurării spaţiilor de depozitare. Valoarea fructelor este suportată din bugetul Consiliului Local, urmând ca la sfârşitul primului semestru să fie decontată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Firma care a câştigat licitaţia este SC Succes Nic Com SRL. “Primăria Târgu Jiu a semnat contractul cu firma SC Succes Nic Com SRL, această societate fiind singura ce a participat la licitaţie. Conform contractului, valoarea mărului este de 0,24 lei. La nivelul municipiului, vor beneficia de acest program un număr de 7953 de copii din clasele I-VIII. Banii pentru achiziţionarea fructelor au fost suportaţi din bugetul local, urmând ca periodic să fie recuperaţi de la APIA”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Merele pentru elevii din Ţânţăreni, distribuite de firme din Dolj

Peste 500 de elevi din Ţânţăreni vor primi câte un măr, în fiecare zi, începând de luni. Fructele vor fi achiziţionate la preţul de 0,3 lei, fiecare, sumă în care se include TVA-ul şi cheltuielile de transport. “Primăria Ţânţăreni a semnat contractul cu o firmă de distribuţie din Filiaşi, iar producătorul este din Pleniţa (Dolj). Valoarea mărului este de 0,3 lei, cu TVA şi transport. Beneficiari ai acestui program sunt 551 de copii, elevi în clasele I-VIII”, a declarat Nicoleta Simona Ghibuşi, contabilul şef al Primăriei Ţânţăreni. Fiecare şcoală din comună şi-a desemnat câte un angajat care să ţină, zilnic, evidenţa fructelor distribuite.

Fructe în şcoli

La nivelul judeţului Gorj, un număr de 34 primării au depus cerere la APIA pentru a aplica Programul “Fructe în şcoli”. Pentru a putea să demareze acest program, autorităţile locale vor trebui să organizeze licitaţii pentru a selecta firma de la care vor lua merele. “Nu ştim dacă toate primăriile care au depus cereri vor şi demara programul. Anul trecut am înregistrat 15 cereri dar niciuna nu s-a materializat. Primăriile vor trebui să aloce fonduri pentru achiziţia fructelor, decontarea cheltuielilor făcându-se de către APIA abia la sfârşitul primului semestru. Solicitantul are obligaţia de a depune cererea de plată până în ultima zi a celei de a treia lună de la terminarea semestrului”, a declarat Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi

Intervenţie pentru Agricultură Gorj.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: