Șase vieți salvate într-o jumătate de oră. Cum a fost posibil!

O angajată a unei primării din Gorj a oferit o adevărată lecție de viață. S-a infectat cu noul coronavirus, iar experiența din spital a marcat-o atât de mult încât și-a dorit să dea o mână de ajutor celorlalți bolnavi. A donat de două ori plasmă până acum, iar gestul ei va salva șase bolnavi infectați cu SARS-CoV2 care se află în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din țară.

Ileana Popescu are 44 de ani și lucrează ca inginer la cadastru în cadrul Primăriei Hurezani. Nu știe de unde s-a infectat cu noul coronavirus. A fost singura din familie care a fost testată pozitiv, dar virusul nu a demoralizat-o. Dimpotrivă. A făcut-o să lupte mai multe și a învins. După două săptămâni, s-a vindecat și a plecat din spital cu un singur gând: să facă ceva pentru bolnavii aflați pe patul de spital, în stare gravă.

Așa a ajuns pentru prima dată în centrul de transfuzii din Târgu Jiu. A donat plasmă atât de necesară pacienților infectați cu noul virus.

Joi, cu același curaj, a venit din nou să doneze. Pentru a doua oară. Gestul său duce la salvarea a șase bolnavi care sunt îngrijiți la Terapie Intensivă în mai multe spitale din țară. “Sper să mai salvez încă șase vieți. Am mai donat acum trei, patru săptămâni pentru prima dată. Am trecut prin momente critice în spital, am văzut persoane în stare mult mai gravă decât mine. Am auzit că oamenii pot fi salvați prin donare de plasmă. În spital, stai de unul singur, într-un salon. Nu poți să ieși, să vorbești cu nimeni, ești sechestrat. Am avut și eu stări de rău, dar alții erau mult mai rău și vreau să ajut ca să nu treacă nici măcar prin ce am trecut eu”, a spus Ileana Popescu.

Plasma recoltată de la ea a ajuns în mai multe colțuri ale țării. Și chiar dacă ajută niște străini să se facă bine, Ileana a mărturisit că sentimentul că a făcut o faptă atât de bună nu poate fi descris în cuvinte. La fel, și suferința pe care a văzut-o în spital. „Am văzut bolnavi la aparate, la oxigen, mulți bolnavi în stare gravă care chiar au nevoie de plasmă. Dacă pot, de ce să nu salvez? Nu am mai donat până acum nici măcar sânge. Mă bucur că pot să ajut, chiar și niște străini. Mă gândesc că, Doamne ferește, o să am și eu vreodată nevoie și dacă nu s-ar duce nimeni să doneze, degeaba am avea medici și aparatură, dacă nu te ajută oamenii să doneze”, a mai mărturisit Ileana.

Nicoleta Căluțoiu, directorul Centrului de Transfuzii din Târgu Jiu, a declarat că, până acum, plasma a ajuns în Constanța, Maramureș și Hunedoara. „După donarea de astăzi, va avea șase vieți salvate și sunt convinsă că noi ne vom mai revedea la donarea de plasmă convalescentă, la donarea de sânge. S notabilă dorința doamnei de a ajuta în condițiile în care până acum nu a mai fost într-un centru de transfuzii”, a spus medicul Nicoleta Căluțoiu.

Vizualizări: 4,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: