Sat de vacanţă la Runcu

O firmă din Târgu Jiu plănuieşte construirea unui sat de vacanţă în comuna gorjeană Runcu. Firma respectivă a cumpărat deja terenul pe care vor fi amplasate obiectivele şi a depus anunţul pentru obţinerea acordului de mediu.

Primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, este foarte încântat de investiţia ce ar putea fi demarată chiar de anul viitor. Satul de vacanţă îşi propune atragerea a cât mai mulţi turişti în zonă astfel încât şi puterea economică a comunei să înflorească. Firma A&B 13 SRL îşi propune construirea a 12 căsuţe din lemn, biserică din lemn, dar şi realizarea mai multor terenuri de joacă pentru copii. „Este vorba de o investiţie în satul Răchiţi, un sat de vacanţă ce presupune construirea a 12 căsuţe din lemn, o bisericuţă de lemn chiar în centrul satului şi mai multe parcuri de joacă pentru copii. Firma respectivă a solicitat certificatul de urbanism, noi l-am şi eliberat însă nu pot demara lucrările până nu au autorizaţia de construire şi avizul de mediu”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Terenurile pe care ar urma să fie construit satul de vacanţă au aparţinut locuitorilor din Runcu însă firma târgujiană le-a cumpărat deja de la oameni. „Nu aş şti să vă spun nici valoarea şi nici suprafaţa. Ştiu doar că le-au şi cumpărat deja”, a declarat Adi Câmpeanu.

O astfel de investiţie în Runcu, presupune în concepţia primarului Câmpeanu o creştere economică semnificativă sporită şi de nenumăratele pensiuni care există deja <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Runcu. „Este foarte binevenită. Uşor, uşor vedem cum se dezvoltă comuna având în vedere că sunt şi vor fi multe pensiuni”, a declarat Adi Câmpeanu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: