Centrul maternal, somat să-şi plătească datoriile

Serviciile de asistenţă socială au datorii de circa 400 milioane de lei vechi la agenţii economici. Acestea au fost somate să-şi achite restanţele înregistrate în ultimele trei luni. De asemenea, angajaţii Centrului maternal, Centrului de Zi şi Serviciului de monitorizare al femeii gravide riscă să rămână fără bani pe luna noiembrie deoarece fondurile existente abia mai acoperă salariile pe octombrie.

Instituţiile serviciilor de asistenţă socială au fost somate de către agenţii economici pentru a-şi achita datoriile restante de circa 3 luni de zile. Valoarea acestora se ridică la 400 de milioane de lei vechi. Deşi furnizorii de alimente au ameninţat că nu vor mai aduce mâncare pentru asistaţi, conducerea complexului nu are posibilitatea să-şi achite datoriile. Singura soluţie ar fi o rectificare bugetară cât mai urgentă. “Furnizorii de alimente, bunuri materiale, echipamente şi produse de îngrijire şi igienă personală, care au contracte cu noi, au început să ne someze pentru a ne achita datoriile din ultimele trei luni, în caz contrar sistându-se distribuirea mărfii. Am acordat prioritate plăţii utilităţilor şi procurării rechizitelor şcolare, rămânând astfel descoperiţi cu plata agenţilor economici”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal. În prezent, la Centrul Maternal sunt 20 de mame şi 16 copii, iar la Centrul de zi sunt 20 de copii. “Aproape lună de lună am avut mai mulţi beneficiari decât capacitatea centrelor. Indiferent ce economii aş face, nu voi reduce alocaţia de hrană deoarece ar însemna ca atât mamele cât şi copii să sufere de foame”, a mai precizat Gheorghe Milosteanu.

Fără salarii pe ultimele două luni ale anului

Angajaţii Centrului Maternal, Centrului de Zi şi Serviciului de monitorizare al femeii gravide ar putea rămâne fără bani la sfârşitul anului. În momentul de faţă fondurile existente abia mai acoperă salariile pentru luna în curs. “În nici un an nu am mai avut probleme financiare ca până acum. Practic nu mai avem bani de salarii pentru luna noiembrie. În momentul de faţă am avea nevoie de aproximativ 1 miliard de lei vechi pentru a ne acoperi toate datoriile”, a declarat directorul unităţii. Chiar dacă situaţia pare dezastruoasă ar mai fi o soluţie şi anume redistribuirea banilor nefolosiţi alocaţi pentru proiecte. “Aşteptăm o rectificare bugetară şi sperăm ca să fim ajutaţi de către Consiliul Judeţean pentru a trece cu bine şi acest an. Soluţia ar fi ca banii nefolosiţi pentru proiectele pe fonduri structurale să fie alocaţi direcţiei noastre”, a mai precizat Gheorghe Milosteanu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: