Iluzionistul Bogdan Milea: „Fachirismul înseamnă lupta cu durerea”

Bogdan Milea este un tânăr pasionat de iluzionism şi fachirism. Îi impresionează pe copiii atât în postura de clovn cât şi prin mersul pe cioburi, pe cuie şi înghiţitul flăcărilor. Deşi cea mai mare satisfacţie este să vadă publicul entuziasmat, magicianul este nemulţumit de faptul că oamenii confundă spectacolul de varietăţi cu circul.

Bogdan Milea şi-a descoperit pasiunea pentru iluzionism şi fachirism, în urma colaborării cu Teatrul Naţional pentru Copii din Bucureşti şi cu Fundaţia Abracadabra. De mai bine de trei ani colindă lumea cu spectacolele sale. Numerele sale de fachirism includ: mersul prin foc, mersul pe cioburi şi cuie, înghiţirea flăcărilor, ţinutul focului pe limbă şi pe mână etc. Chiar dacă unele dintre acestea îi pun în pericol sănătatea, Bogdan nu evită să le prezinte publicului de fiecare dată când este solicitat. “Fachirismul înseamnă lupta cu durerea. Trebuie să-ţi înveţi corpul să se regenereze foarte repede în cazul în care vei căpăta răni. Cea mai mare satisfacţie este atunci când vezi publicul entuziasmat şi te cheamă din nou”, a declarat Bogdan Milea. Deşi este mulţumit de roadele muncii sale, tânărul este dezamăgit de faptul că lumea nu face deosebirea între circ şi spectacol de varietăţi. “Lumea confundă spectacolul de varietăţi cu circul. Este adevărat că multe numere de magie se prezintă la circ, însă spectacolul de varietăţi înseamnă mult mai mult decât ce se vede acolo. Ideea este să creezi numere noi”,  a mai precizat Bogdan.

Munca nu este plătită

Bogdan Milea consideră că pentru a reuşi să fi apreciat de public trebuie să munceşti foarte mult, iar de cele mai multe ori munca nu este plătită. “Un număr presupune foarte multă muncă şi costă câteva sute de euro deoarece nu există sponsor. În schimb la petreceri private câştigi între 50-200 de euro pentru iluzionism şi fachirism, clovnul costă în jur de 75 lei/oră”, a precizat Bogdan Milea. În momentul de faţă, tânărul lucrează la mai multe numere noi cu care va participa la Festivalul Internaţional de Iluzionism şi Fachirism de la Sibiu, din luna decembrie.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: