Sătenii din Bălăneşti, supăraţi că primăria le dă apă noaptea

Unii localnici din satul Voiteşti, comuna Bălăneşti, sunt supăraţi pe autorităţile locale, care, spun ei, i-au lăsat fără apă pe timp de zi, chiar acum, când temperaturile înroşesc termometrele. Oamenii spun că primăria porneşte apa doar noaptea pentru a favoriza proprietarii din zonă care au piscine, dar şi rudele primarului, care ar folosi apa pentru a-şi uda grădinile. Autorităţile spun că cetăţenii au solicitat să beneficieze de apă în gospodării seara, dat fiind faptul că forajele nu pot asigura un flux continuu.

Localnicii din satul Voiteşti spun că sunt nevoiţi să care apă cu bidoanele de la câţiva kilometri, asta de când autorităţile locale au decis să nu mai pornească sistemul de apă decât spre seară. Aceştia spun că nu înţeleg decizia autorităţilor în contextul în care au nevoie de apă mai mult ziua decât noaptea. "Ziua sunt 40 de grade şi nu este o picătură de apă. Primarul a oprit apa şi o porneşte numai noaptea, ca să-şi umple patronii de aici piscinele şi să ude pomii şi porumbii rudele lui de la intrarea în Bălăneşti. Noaptea are o presiune de duduie ţevile. Reţeaua e făcută pe fonduri europene, nu e a primarului. Nu e normal ca noi să mergem să luăm apa şi de la 5 km şi alţii să-şi bată joc. Sau măcar să ne dea câte două ore dimineaţa şi două ore seara", a spus Alexandru Barban din Voiteşti.

Autorităţile locale din Bălăneşti spun că reţeaua de apă nu poate asigura un flux continuu pentru că sursele sunt de suprafaţă şi tocmai de aceea trebuie livrată la populaţie numai la program. Primarul Ovidiu Pungan spune că a luat decizia să livreze apa numai seara pentru că aşa i-au solicitat cetăţenii. "Problema este foarte veche. Am făcut desnisipările la foraje, am curăţat pompele, tot ce a fost posibil. Numai că sursele noastre sunt de suprafaţă, la 17, 18 şi 25 de metri. N-am de unde să dau, că nu sunt Dumnezeu. Mare parte din cetăţeni au spus că preferă să primească apă seara, ca să facă şi ei un duş sau necesităţile lor. Am făcut program şi am înştiinţat cetăţenii că noul program este de la 16 până la 22 seara. Dacă ajunge ca să dau. Ceea ce spune de piscină, nu este adevărat, nu am favorizat pe nimeni. Pentru că în Bălăneşti sunt foarte mulţi consumatori şi sunt robinetele, într-adevăr, au fost probleme unde nu a urcat apa, nici în Voiteşti Vale, nici în Voiteşti Deal, la ultimele case mă refer, dar le-am transportat apă potabilă oamenilor cu bidoanele", a comentat primarul comunei Bălăneşti.

Reţeaua de apă a comunei Bălăneşti este alimentată din trei foraje realizate în satul Bălăneşti. Reţeaua se întinde pe circa 25 km. Autorităţile spun că apa nu este bună pentru udat zarzavaturile şi culturile pentru că este tratată cu clor. 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: