Veteran de război, vizitat de jandarmi

Aurelian Calotă, maior în rezervă, a avut parte de o surpriză plăcută la sfârşitul săptămânii trecute. Veteranul de război s-a bucurat de o vizită a cadrelor Inspectoratului de Jandarmi Gorj, la locuinţa sa din satul Brătuia, comuna Dăneşti.

Aurelian Calotă şi soţia sa au povestit întâmplări din viaţa lor, momente trăite pe frontul din al Doilea Război Mondial. Veteranul jandarm este absolvent al Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, promoţia 1943-1944, ulterior activând într-o unitate de jandarmi din Timișoara. 

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj i-a înmânat veteranului o plachetă omagială şi o diplomă de excelenţă, materiale privind istoricul Jandarmeriei în judeţul Gorj şi o icoană reprezentând Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Patronii Spirituali ai Jandarmeriei Române. 

Jandarmii au avut şi un mesaj pentru veteranul de război: „Ne exprimăm bucuria că sunteţi lângă noi să primiţi onorul generaţiei actuale de jandarmi gorjeni, să arătăm totodată recunoştinţa noastră pentru unul din eroii din cel de-al Doilea Război Mondial, astăzi veteran de război. Vă mulţumim pentru sacrificiile pe care le-aţi făcut în decursul timpului pentru Jandarmeria Română şi implicit pentru ţară. Sunteţi un exemplu care arată generaţiilor tinere ce înseamnă onoarea şi patriotismul iar pentru acestea jandarmii gorjeni vă vor arăta recunoştinţă”. 

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: