Săvoiu îşi dezvăluie trecutul în ultima zi de campanie electorală

Cu doar câteva ore înainte de sfârșitul campaniei electorale, disperat de rezultatul nefavorabil anticipat de toate sondajele de opinie în ceea ce-l privește pe Mihnea Costoiu, în ciuda imenselor resurse financiare și umane investite de PSD pentru adjudecarea postului de senator, domnia sa a apreciat că este onorant pentru un ministru al guvernului Ponta să lanseze în spațiul public niște documente privitoare la unele fapte sancționate de lege, săvârșite de mine acum 20 de ani, în raport cu care mi-am ispășit pedeapsa și m-am și reabilitat, nu numai din punctul de vedere al legii penale, ci și la nivelul opiniei publice.

Probabil că dacă eu, sau persoane cheie din staff-ul meu am fi cedat numeroaselor oferte de a face blat în această campanie electorală, Mihnea Costoiu n-ar mai fi atât de emoționat în legătură cu rezultatul scrutinului de duminică și nici n-ar mai fi adus în prezent aspecte reprobabile de acum 20 de ani, care nu mai au legătură cu mine, cel de azi, cu contracandidatul său pentru postul de senator.

Din punctul meu de vedere, este mai puțin reprobabil să fi încălcat legea acum 20 de ani, luat de val, ca mulți alți tineri, din păcate, decât să fi încălcat legea în aceste zile, cu obstinație, cinism, disperare și cu un vădit dispreț față de legile și normele care fundamentează un stat de drept. Căci am văzut cu toții campania deșănțată dusă de Mihnea Costoiu, mita electorală dată zile la rând din bani publici, în văzul tuturor.

Este mai puțin reprobabil ca în tinerețe să fi comis o faptă penală măruntă, decât să fi semnat angajament cu Securitatea, la 16 ani, și să – mi fi turnat colegii și profesorii din liceu, așa cum a făcut Mihnea Costoiu. Dacă eu m-am reabilitat și legal și moral, Costoiu nu-și va putea șterge niciodată aceste fapte din trecutul său.

Spre deosebire de mine, care am petrecut câteva luni în penitenciar, în viața politică a județului sunt numeroși oameni politici ce urmează să facă pușcărie ani buni. Doar o anumită teamă a magistraților față de culoarea politică roșie face ca astăzi unii să fie în libertate, dar nu pentru mult timp.

Indiferent ce fapte am săvârșit acum 20 de ani, mi-am ispășit pedeapsa și n-am urlat niciodată la un magistrat, așa cum a făcut recent disperatul șef de partid al “disperatului” meu denunțător, Mihnea Costoiu.

Din fericire, în această campanie electorală gorjenii au înțeles esențialul: eu, Ion Săvoiu, președintele Forței Civice Gorj, sunt deasupra și dincolo de toate înțelegerile și blaturile locale dintre PSD și celelalte partide politice. Eu le-am arătat gorjenilor, acești oameni minunați, din cauza cui trăiesc ei rău, cine este interesat să mențină județul în sub-dezvoltare, și multe alte răspunsuri la întrebări care înainte nici nu erau rostite.

Spre deosebire de Mihnea Costoiu, eu nu am lăsat pe drumuri 3000 de gorjeni, așa cum a făcut el cu salariații de la CITEX, TAMSA Jilț și ITIA Mătăsari, și nici nu am prejudiciat bugetul de stat cu sute de miliarde.

Dacă pe 26 mai, chiar a doua zi de după alegerile de duminică, eu voi putea sărbători cu familia mea, cu prietenii și cu susținătorii mei, Costoiu trebuie să compară ca pârât, la Tribunalul Gorj, care-l judecă pentru falimentarea ITIA S.A. Mătăsari, într-un dosar tergiversat de 10 ani.

Gorjenii să ne judece.

22 mai 2014

PREȘEDINTELE FORȚEI CIVICE GORJ

Ion SĂVOIU

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: