Scade preţul locuinţelor ANL din Târgu Jiu

Preţul locuinţelor ANL din Târgu Jiu va scădea în următoarele trei luni. Asta după ce apar normele de aplicare a unei legi aprobate la sfârşitul lunii iulie, norme conform cărora se va ţine cont de poziţionarea geografică a fiecărei localităţi. În aceste condiţii apartamentele şi garsonierele ANL din Târgu Jiu nu se vor mai vinde la aceleaşi preţuri cu cele din Bucureşti sau Târgu Cărbuneşti. În momentul de faţă, la nivelul municipiului pot fi vândute circa 100 de locuinţe.

Preţul locuinţelor ANL va fi calculat în funcţie de localitate şi de zona în care se află blocurile respective. Asta după ce la sfârşitul lunii iulie a apărut o lege care a majorat preţul cu circa 50 de euro/mp, faţă de anul trecut. „Până acum noi am lucrat după Legea 152/1998 şi a fost modificată cu Legea 221/ 28.07.2015, în 90 de zile aşteptăm normele de aplicare, care o să vină în folosul celor care cumpără locuinţele ANL. Asta deoarece se va face zonare în funcţie de poziţia geografică a fiecărei localităţi, din cauză că până acum valoarea de vânzare o dădea valoarea de înlocuire. Valoarea de înlocuire se referea numai la valoarea de construire a obiectivului, nu intra în calcul şi terenul. Preţurile terenurilor diferă pe zone geografice, astfel încât în cel mult 90 de zile vom avea reglementările de rigoare şi putem stabili un preţ de referinţă mai apropiat de adevăr. Faţă de anul trecut, valoarea de înlocuire este cu aproape 50 de euro/ mp mai mare. Cert este că nu va mai fi acelaşi preţ pentru toate locuinţele ANL din ţară pentru că se va lua în calcul zona geografică unde a fost construită fiecare locuinţă ANL”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara.

Zeci de solicitări

O garsonieră din zona Dacia s-a vândut anul trecut cu aproximativ 18.000 de euro. „La ora actuală sunt în jur de 40 de cereri pentru cumpărare, au fost vândute patru apartamente ANL. A mai fost o persoană, eram în derularea procesului de vânzare, dar a sistat procedura pentru că aştepta să vină reglementările. Preţul variază, s-au vândut cele de la Dacia, cam la 18.500 de euro/garsonieră. Sperăm ca noile preţuri să fie mult mai mici, să fie tentante pentru cei care le cumpără. În momentul de faţă, sunt 100 de locuinţe ANL destinate vânzării, cele din zona Dacia şi cele de pe strada Plopilor”, a mai precizat Zaharia.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: