Decizie în cazul executorului Gagiu. CE Oltenia, parte civilă în cauză

Începe procesul executorului judecătoresc Nicolae Gagiu. Acesta a fost trimis în judecată, în toamna anului trecut, de către DNA, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

Până acum, executorul s-a folosit de tot felul de tertipuri avocățești pentru tergiversarea judecății. Marți, o instanță a Curții de Apel Craiova a decis că procesul poate să înceapă. „Înaintează cauza la completul CD17, în vederea începerii judecăţii. Sesizează preşedintele secţiei penale pentru a stabili completul care va soluţiona prezenta cauză”, se arată în minuta instanței.

Gagiu, unul dintre cei mai cunoscuți executori judecătorești din Gorj, este acuzat că ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu aproape 6 milioane de lei.

Conform rechizitorului, în perioada 15 aprilie 2014 – mai 2018, Nicolae Gagiu a declanșat șase proceduri de executare silită împotriva CE Oltenia. Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta a transferat și ulterior a retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală de 5.924.320 lei.

CE Oltenia s-a constituit parte civilă în cauză.

Vizualizări: 2,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: