Pedeapsă pentru Hagi. Cui i-a vândut droguri!

Dumitru Gheorghe Hagi, din Târgu Jiu, a fost condamnat, în primă instanță, la 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani se află în arest preventiv din 4 iulie, atunci având loc șase percheziții domiciliare în județele Gorj și Olt. Polițiștii au descoperit 50 de grame de canabis, două grindere, un cântar de precizie, pliculeţe folosite la ambalarea drogurilor şi şase terminale mobile.

După procurarea drogurilor, tânărul le-ar fi porţionat, cântărit şi ambalat, iar, ulterior, le-ar fi vândut către consumatori din judeţul Gorj.

Hagi a fost dat în vileag după ce a vândut 5 grame de cannabis colaboratorului investigatorului sub acoperire.

Târgujianul și-a recunoscut vina. Tribunalul Gorj l-a condamnat, luni, la 2 ani de închisoare, pentru trafic de droguri, tânărul fiind achitat pentru acuzația de conducere fără permis în formă continuată.

„În baza art. 2 alin.1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. (405 acte materiale) şi art. 396 alin. 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul Dumitru Gheorghe Hagi la o pedeapsă de 2 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc”, au decis judecătorii, care au menținut măsura arestului preventiv.

Totodată, instanța a dispus confiscarea drogurilor de risc ridicate de la inculpat, precum și a sumei de 460 de lei, pe care Dumitru-Gheorghe-Hagi a dobândit-o prin vânzarea cantității de 5,38 grame cannabis către colaboratorul investigatorului sub acoperire.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 2,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: