Scandal cu Poliția la școală, pentru o învăţătoare

Scandal în floare la o școală din Ohaba, comuna Bolboși. Pentru a aplana conflictul, a fost chemată și poliția la fața locului. Totul a început după ce unei învățătoare nu i s-a mai permis să suplinească o altă colegă care a intrat în concediu medical. În locul ei, în această săptămână, au ajuns alte trei cadre didactice. Câțiva părinți au protestat, marți, în fața școlii, nemulțumiți că schimbările dascălilor afectează activitatea copiilor.

Mirela MOTREANU

Zece părinți au venit, marți, la școala din Ohaba, comuna Bolboși, pentru a protesta împotriva deciziei directorului de a înlocui o învățătoare. Oamenii sunt nemulțumiți că dascălul nu este lăsat să suplinească o colegă aflată în concediu medical. Ea se ocupă de micuții din clasa I, iar copiii s-ar fi obișnuit deja cu stilul ei de predare. În ultimele trei zile, directorul a trimis la aceeași clasă alte două cadre didactice. „Nu suntem de acord cu schimbarea profesorilor. Dacă întrebați un copil de la grupa pregătitoare, nu știe să spună care doamnă este învățătoarea lui, pentru că au schimbat prea multe. Copilul meu nu vrea să mai vină la școală. Nu știu la câte școli se mai întâmplă asta. Cum să mai învețe copilul meu ceva dacă nu își știe învățătoarea”, ne-a spus mama unui copil care învață la această școală.

Trei învățătoare, în trei zile

Părinții sunt nemulțumiți că, în această săptămână, copiii lor au avut trei învățătoare. Cu toate acestea, ele nu le-au predat, pentru că nu au fost lăsate să intre în clasă. „Să o lase pe doamna Scurtu să stea aici. Mai este o singură săptămână. Ce să mai învețe copiii? Nu mai pot învăța nici măcar o poezie pentru finalul de an școlar, la serbare. Acum este o babilonie aici”, ne-a spus un alt părinte. „Schimbă profesoarele în fiecare zi. Nu suntem de acord cu aceste schimbări. Am copilul în clasa I. Nu poate învăța așa nimic”, susține o altă mămică.

Învățătoarea Nicoleta Scurtu este titulară la această școală, iar, în această perioadă, îi ține locul colegei bolnave. Susține că s-a comis o nedreptate. În plus, învățătoarea nu le-a permis colegelor trimise de director să intre în clasă și să preia copiii. A sunat chiar la 112. „Eu nu le-am dat voie să intre la clasă. Atitudinea domnului director m-a făcut să sun la 112. Mi-a vorbit foarte urât. Îmi spune de luni de zile să ies și să plec. Mi-a spus că el decide cine va rămâne. Asta pentru copii înseamnă traumă. E normal că s-au speriat. Brusca ușa să intre peste mine la școală. Mi-a venit și în asistență, însă nu m-am opus. Face totul din răzbunare. Sunt de 25 de ani în învățământ. Mă simt groaznic că mi se întâmplă asta”, spune învăţătoarea.

„Mami, am văzut un pistol!”

„Copilul mi-a spus că a venit Poliția și a văzut un pistol. Nici nu a vrut să mai vină la școală. E un copil de grupa pregătitoare. Normal că s-a speriat. Copiii s-au speriat, s-au panicat. Mi-a spus fetița că s-a speriat că a intrat Poliția în clasă să o ia pe doamna forțat din clasă”, ne-a explicat mama unui alt copil care i-a povestit ce a văzut la școală.

Directorul școlii are o altă poveste. Susține că nu s-a comis nicio neregulă și va decide ce este de făcut în următoarea ședință a Consiliului de Administrație. „Am trimis două cadre didactice suplinitoare. Dumneaei nu a permis nimănui să intre în sală. Directorul stabilește cine este suplinitor. Voi stabili ce este de făcut în următoarea ședință a Consiliului de Administrație al școlii. Doamna a făcut multe sesizări. Cam cu asta se ocupă, cu sesizări și procese”, a explicat Laurențiu Șurcă, directorul școlii.

Învățătoarea Scurtu a primit deja un avertisment scris pe care l-a contestat în instanță, în urmă cu câteva luni. Totul ar fi pornit de la faptul că a fost nemulțumită de nedecontarea navetei.

Galerie foto



Vizualizări: 5,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: