Scandal în comisia mixtă pe seama sediilor acordate sindicatelor

Ședința comisiei administrație-sindicate de miercuri s-a lăsat cu scandal, la mijloc picând chiar directoarea demisionară Petra Pătrașcu. Totul a pornit de la cererea liderului Sindicatului Mine Energie Jilț Turceni, Adrian Marciuc, care mai cerut un sediu pentru sindicat. Solicitarea l-a scos din sărite pe liderul Federației Naționale Mine Energie (FNME), Constantin Mitrescu, care nici nu a vrut să audă de așa ceva.
Sindicalistul Constantin Mitrescu a spus că cererea lui Adrian Marciuc este una aberantă în contextul în care sindicatul pe care îl conduce are deja patru sedii acordate de administrație, iar alte sindicate nu au nici măcar un sediu. "Directoarea aceasta de la personal pe care am contestat-o încă o dată, am scos-o de acolo, și așa mai are trei zile, aranjase cu Marciuc să-i mai dea un sediu, pentru sindicatul lui Marciuc. Eu am avut 1800 de oameni și am avut tot un sediu, iar el are deja patru sedii pentru un sindicat de 1300 de oameni, iar acum l-a cerut pe al cincilea. Are sediu în clădirea mare din față, are unul la Jilț Nord, la Jilț Sud, la Dragotești și a cerut sediu la ELCFU Jilț, unde are o grupă sindicală de 60 de oameni. Până la urmă nu i-a mai dat sediu. FNME are sindicat cu 180 de oameni, al lui Gârjoabă, care n-are sediu și noi am cerut și nu i s-a dat conform Contractului și ea convenise cu Marciuc să-i dea lui Marciuc care are deja patru. Era aranjat dinainte", a declarat Constantin Mitrescu, prim-vicepreședintele FNME.
Mitrescu a spus și de ce crede el că liderii Univers pleacă mereu din ședințele cu administrația, așa cum s-a întâmplat și miercuri, dar și luni la negocierea disponibilizărilor colective. "Când i-am luat cu sediul au ieșit afară, că de aia s-a întrerupt ședința. Ei tot timpul, când nu le convine ceva și nu au argumente morale și plauzibile ies afară să-i ceară punctul de vedere al lui Ciurel, ce să facă, cum să voteze. De două-trei ori pe ședință când avem ies afară și îl sună pe Ciurel. Asta fac Căldărușe, Iovan și Marciuc", a mai spus Mitrescu.
Vicepreședintele Federației Univers, Gabriel Căldărușe, a spus că sindicalistul Mitrescu a avut un comportament urât și că de aceea s-a întrerupt ședința. "Am rezolvat problema ajutoarelor, era vorba de Săcelu, oameni care ar trebui să meargă în concediu, dar datorită unui comportament denaturat al unui membru al comisiei, e vorba de domnul Mitrescu, această ședință a fost întreruptă. A avut un comportament total anormal pentru un om normal, care a început să înjure, să țipe la directoarea pe partea de personal, neavând nicio legătură cu tema discuției de azi", a comentat Gabriel Căldărușe.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: