Scandal în Gorj între romii veniți din Finlanda

Au scăpat de izolare, dar au ignorat starea de urgență și recomandările pentru distanțarea socială. Este vorba de două familii de romi din Bengești Ciocadia, care au venit să-și regleze conturile din Finlanda, de unde au fugit de frica coronanavirusului. În urma scandalului, un tânăr de 23 de ani a ajuns în arestul poliției.

Totul se pare că a plecat de la bani. Cele două familii de rromi din comuna Bengești-Ciocadia își datorau niște bani și aveau de plătit niște polițe mai vechi. Așa se face că nu au ținut cont de faptul este stare de urgență și au vrut să-și facă dreptate.

Primarul din Comuna Bengești Ciocadia susține că totul a fost aplanat la timp de intervenția polițiștilor. ”A fost un scandal în comunitatea de romi din Bengești. Au venit din străinătate ca toți ceilalți în perioada asta și s-au certat. Din ce am înțeles eu, că ei oricum nu prea spun ce probleme au între ei în comunitate, s-au luat de la niște bani. Își datorau niște bani unii la alții. Și-au plătit acum niște polițe mai vechi”, a precizat primarul din Bengești Ciocadia, Victor Geogia.

În urma scandalului, un tânăr de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, lovire și perturbarea liniștii și ordinii publice. Se pare că acesta împreună cu mama lui ar fi aruncat cu obiecte contondente într-un autoturism condus pe DN 67 de un consătean de-al lor în vârstă de 41 de ani, provocându-i avarii. Mai mult decât atât, au exercitat și acte de violență asupra șoferului.

Scandalul a fost aplanat de oamenii legii ajunși de urgență la fața locului. De precizat este faptul că, atunci când au revenit din străinătate, romii din Bengești-Ciocadia au fost păziți de polițiști și jandarmi pentru că nu respectau izolarea și distanțarea socială.

Vizualizări: 10,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: