Medic amendat cu 20.000 de lei. Incredibil ce a făcut!

Un medic de la spitalul din Târgu Jiu a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică Gorj cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor care asigură protecția personalului medical.

Este vorba de medicul cardiolog chemat să îl consulte pe bărbatul de 66 de ani din Tismana, care avea afecțiuni la inimă, dar care a fost diagnosticat și cu Covid-19 după  ce a murit. Este vorba de primul gorjean răspus de această boală care a speriat lumea.

Medicul a intrat echipat la pacient, dar la ieșire a avut chef de glume cu asistentele de la ATI care se dezechipaseră pentru că ieșeau din tură. Medicul nu a crezut că pacientul avea și noul coronavirus și a atins în glumă asistentele, râzând de ele că se tem.

În total, DSP Gorj a aplicat amenzi de 24.000 de lei. "Având în vedere contextul epidemiologic actual (infecția cu coronavirus), inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat un control la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. S-a verificat respectarea precauțiunilor universale de către personalul medical și auxiliar. Pentru neconformitățile constatate, privind purtarea necorespunzătoare a echipamentului de protecție, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.000 de lei", a transmis DSĂ Gorj. 

Vizualizări: 5,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: