Scandal între consilierii PD-L şi PP-DD

Reputaţia Spitalului Târgu Jiu a încins spiritele între consilierii judeţeni. Controversele au început după ce Dan Vâlceanu, consilier PDL, a atras atenţia că trebuie luate măsuri ca spitalul din Târgu Jiu să fie recunoscut la nivel naţional. Asta pentru că rezultatele la investigaţiile efectuate în Gorj nu sunt luate în considerare de către medicii spitalelor mari din ţară. Acuzaţiile aduse cadrelor medicale l-au iritat pe fostul manager al spitalului, Gheorghe Neaţă, în prezent consilier judeţean PP-DD.

 „Spitalul de la Târgu Jiu nu este recunoscut în România ca un spital performant. Dacă te duci la Bucureşti sau la un alt spital din ţară chiar şi cu o radiografie efectuată la Târgu Jiu medicii de acolo nu o ia în calcul. Proasta reputaţie a spitalului de la Târgu Jiu se datorează şi bilanţului mare al morţilor. Nu vreau să fiu foarte dur, dar asta este realitatea”, a spus Dan Vâlceanu, consilier PD-L.

Acuzaţiile aduse medicilor gorjeni l-au deranjat pe consilierul judeţean PP- DD Gheorghe Neaţă, fost manager al spitalului în urmă cu câţiva ani. „Colegul nostru murdăreşte activitatea Spitalului Judeţean. Acum vorbesc în calitatea de angajat al instituţiei: ştiu că toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean îşi fac treaba foarte bine. Au fost probleme ca în oricare alt spital din ţară. Dumnealui ar trebui să-şi ceară scuze pentru că murdăreşte activitatea spitalului. În spitalele mari din ţară există aparatură mult mai bună ca la Târgu Jiu”, s-a revoltat Neaţă.

Consilierul Dan Vâlceanu a refuzat să-şi ceară scuze. Ba chiar, a făcut unele completări la declaraţia sa anterioară. „Nu eu am întinat imaginea medicilor, ci medicii singuri şi-au creat-o prin comportamentul şi profesionismul lor. Nu am pentru ce să-mi cer scuze”, a precizat Dan Vâlceanu.

RAPORT

Consilierii judeţeni au cerut preşedintelui Călinoiu un raport al situaţiei economico-financiare a Spitalului Judeţean Târgu Jiu pentru anul 2012. Şeful judeţului a promis că va invita în şedinţa Consiliului Local din luna aprilie pe managerul privat al spitalului pentru a prezenta situaţia în care a găsit unitatea şi ce a realizat în primele luni de activitate.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: